Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Futbal

Herná mizéria futbalistov Slovana pokračuje aj naďalej

Na snímke hráči Podbrezovej sa tešia z gólu, dole vpravo strelec Pablo Podio, vpravo Blažej Vaščák, hore zľava Peter Nworah, Juraj Pančík, Milan Harvilko a Matej Kochan v zápase 12. kola futbalovej Fortuna ligy ŽP Šport Podbrezová - Slovan Bratislava v Podbrezovej v nedeľu 28. septembra 2014. Foto: TASR/Dušan Hein

Slovanisti prehrali na ihrisku Podbrezovej svoj štvrtý zápas v rade. Do zápasu s Neapolom v pohári UEFA tak nepôjdu s dobrou náladou.

Bratislava 28. septembra (TASR) - Belasím nevyšla generálka pred pohárovým duelom s SSC Neapol. Slovan Bratislava prehral na ihrisku Podbrezovej 1:0.

Na Horehroní sa zápas očakával s veľkým napätím, už len preto, že v prvom zápase tejto sezóny železiari dosť podkúrili pod kotol belasých, aj keď tesne prehrali. Úvod sa im vydaril nad očakávanie. Najskôr akoby uspali súpera, no v 5. min nečakane udreli. Po chybe Fořta sa predviedol ukážkovo technickou parádou Vaščak, tiesnený stihol ešte nahrať Podiovi a jeho strela na vzdialenejšiu žrď krásne doplachtila do siete. Na gól domácich sa žiadala rázna odpoveď slovanistov, no tá neprichádzala ani pri sebaväčšej snahe. Aj keď mali územnú prevahu, pravidelne skončili v obrannej pavučine. V 11. min po rohu hlavička Kolčáka tesne minula cieľ, a to bola zo strany hostí najväčšia polčasová príležitosť. Okrem nej len bezradne dobýjali bránku a slabú strelu Fořta v 22. min za strelu ani nebolo možné považovať. V 21. min roztlieskala divákov spolupráca Podia s Vaščakom, potom kolmá nahrávka Podia a menej dôrazná hlavička Minčiča. Aj v 31. min ukázali železiari najväčšiu zbraň, opäť na kolmú nahrávku Harvilka nabehol Vaščak a prinútil Perniša k ďalšiemu zákroku. Dávku rozhorčenia, a zdalo sa, že spravodlivú, vyvolal v 38. min súboj Vaščaka s Niňajom v pokutovom území Slovana, ktorý dosť zaváňal faulom. Polčasovú chvályhodnú potenciu uazvreli domáci v 42. min, trestný kop M. Pančíka našiel hlavu Kupčíka, ktorý vo vyloženej šanci loptu namieril v bezprostrednej blízkosti rovno do brankára.

2. polčas
Po zmene strán slovanisti viac zatlačili, no opäť s rovnakým nulovým efektom. Elán im veľmi rýchlo, po necelých desiatich minútach, vyprchal a mali čo robiť, aby neinkasovali, dokonca po zákroku Kolčáka na Nworaha sa domáci opäť márne dožadovali ďalšej penalty. Nworahova strela ponad v 65. min a ďalšie dve Harvilka taktiež napovedali, že domáci nemyslia len na bránenie. Ku koncu akcie Slovana sústavne narážali na prehustenú hradbu tiel a ak ofenzíva hostí si zaslúžila podpriemernú známku, defenzíva železiarov výbornú.



Na snímke obranca Juraj Pančík z Podbrezovej (vľavo) a stredopoliar Samuel Štefánik zo Slovana v zápase 12. kola futbalovej Fortuna ligy ŽP Šport Podbrezová - Slovan Bratislava v Podbrezovej v nedeľu 28. septembra 2014.
Foto: TASR/Dušan Hein


Jaroslav Kentoš, tréner Podbrezovej: "Pohyb a víťazné súboje boli základom nášho víťazstva. Zohrali sme veľmi dobrý prvý polčas, nasadili rýchle tempo, pomohol nám rýchly gól. Slovan sme nepustili do hry, škoda, že sme nevyužili viaceré šance. V druhom polčase sme aj vďaka fanúšikom ustáli tlak súpera dobrou defenzívou a Slovan sa nedostal do žiadnej šance. Naopak, nevyužili sme ďalšie šance, na tom budeme dosť pracovať."

František Straka, tréner Slovana: "Je to ďalšie sklamanie, chceli sme hrať na nulu, no prišiel nezmysel pri inkasovanom góle, ktorý ponúkol šancu domácim. Ukázali sme náznak v druhom polčase, no chýbala nám schopnosť dostať sa do šancí. Kríza sa prehĺbila, psychika hráčov klesla veľmi dole, aj kvalita výkonov. Musíme sa v takejto situácii pobiť, odhodiť deku, ktorá nás dusí. Osobné súboje oproti oduševneným domácim odhaľovali veľký rozdiel, prehrávali nás v súbojoch jeden na jedného. Ja len dúfam, že sa z tejto situácie čo najskôr dostaneme. V tomto zápase sme sa chceli odraziť, no namiesto toho sme nakopli hneď na začiatku namotivovaných domácich. Nechápem, ako je možné, že hráči odrazu stratia formu. Dostali sme sa ešte hlbšie, pracovali sme v týždni na psychike a opäť vyšla práca navnivoč. Máme málo dôrazu, veľa vecí nefunguje. Obavy sa zvýšili, myšlienky sú rôzne. Treba sa nám pobiť v pohári, aj keď viem, že s takýmto prístupom by sme mohli ťažko Neapolu konkurovať. Pre hráčov by však mala byť česť zahrať si proti takému súperovi."

Blažej Vaščak, útočník víťazného tímu: "Zdolať doma majstra pred takouto kulisou je perfektné. V druhom polčase nám už odchádzali sily. Po chybe Slovana sme sa dostali do prečíslenia, Pablovi to padlo, potreboval tento gól, preto som rád, že to bol práve on. Slovan neprežíva najlepšie časy, snažili sme sa to využiť a mohli sme vyhrať aj vyšším rozdielom."

Ivan Minčič, kapitán Podbrezovej: "V druhom polčase sme museli zareagovať na iné rozostavenie súpera, no zvládli sme to. Pablo trafil nádherne, opäť ukázal, že má niečo futbalovo špecifické, je naša opora smerom dopredu, zlepšil sa aj dozadu. Vyplatila sa nám perfektná koncentrácia a zodpovednosť. Veľmi sme chceli vyhrať, toto víťazstvo sa spája s naším najlepším výkonom v sezóne."


Žilina zdolala Ružomberok vysoko 5:1

Žilinčania napriek viacerým zmenám v zostave začali proti poslednému Ružomberku aktívne a v 5. min im to prinieslo vedenie. Šavol strelu Jeliča neudržal, po skrumáži ju získal Čmelík a svojím tretím gólom v sezóne otvoril skóre. Liptáci však onedlho z nevinnej situácie vyrovnali, keď Škriniar s Letičom neodpratali center zľava do bezpečia a Lupták poslal loptu zblízka za Volešáka.

Na snímke vľavo hráč Žiliny Lukáš Čmelík strieľa prvý gól v zápase 12. kola futbalovej Fortuna ligy MŠK Žilina – MFK Ružomberok v Žiline v nedeľu 28. septembra 2014.
Foto: Pavol Ďurčo
Vedenie mal na kopačke v 15. min Mihalík, ktorý prenikol po ľavej strane až do šestnástky, ale Šavol jeho dobrý pokus vyrazil. O dve minúty mal gól na kopačke Paur, ale v čistej šanci krížnou strelou minul bránu. Oba tímy sa potom 10 minút hľadali, až našiel Letič centrom z ľavej strany hlavu Škriniara, a ten nekompromisne získal domácim opäť vedenie. Zvýšiť ho mohol v 39. min Jelič, ale jeho bombu z voleja Šavol vyrazil na roh.

Druhý polčas bol v réžii "žlto-zelených", ktorí sa snažili pridať tretí gól. Najbližšie k nemu bol v 56. min Škriniar, ktorého hostia nechali v pokutovom území hlavičkovať, ale Šavol na bránkovej čiare zachytil loptu na ceste do siete. O päť minút sa však nevyznamenal, keď mu prešla popod ruky tvrdá strela Mihalíka z 20-tich metrov a skončila za jeho chrbtom. "Šošoni" sa nezastavili, a keď v 70. min prestrelil Šavola z priameho kopu z hranice 16-tky nádherne striedajúci Škvarka, bolo vymaľované. Ružomberčania sa potom už len prizerali viacerým pekným kombináciám domácich, ktorým však chýbalo lepšie zakončenie. Zdalo sa, že gól už nepadne, ale v 88. min pustil Šavol ďalší lacný gól, keď mu strela Škvarku z diaľky prešla za chrbát a Žilinčania sa tak po jasnej výhre v derby opäť dostali na čelo tabuľky.

Po víkendových zápasoch 12. kola futbalovej Fortuna ligy 2014/2015 je na čele poradia strelcov so šiestimi gólmi košický kanonier Nermin Haskič. S piatimi presnými zásahmi sú za ním Ján Vlasko (Spartak Trnava), Matej Jelič (MŠK Žilina) a Seydouba Soumah (ŠK Slovan Bratislava).

Adrián Guľa, tréner Žiliny: „Chlapci odviedli kvalitnú tímovú prácu, hrali kolektívne, jednoducho, tvrdo pracovali po strate lopty. Tímovým výkonom sme sa dopracovali k zaslúženému víťazstvu, ku ktorému chlapcom gratulujem.“

Ladislav Šimčo, tréner Ružomberka: „Dostali sme góly, ktorým sa dalo predísť. Žilina nás nepotrestala zo šancí, ktoré si vytvorila, ale gólmi, ktorým sa dalo predísť. To nás zrazilo na kolená a nemali sme silu na to, aby sme s výsledkom niečo dokázali urobiť. Nemáme podporu skúsených hráčov a títo chlapci sa s nepriaznivým priebehom zápasu nevedia vyrovnať, upadajú a neveria si.“


ŽP Šport Podbrezová - Slovan Bratislava 1:0 (1:0)


Gól: 5. Podio. Rozhodca Sedlák, ŽK: Kolčák, Niňaj, Lásik, 2721 divákov

ŽP Šport Podbrezová: Maťašovský - M. Pančík, Kupčík , Minčič, Minčič, Greško (20. Snitka)- J. Pančík (76. Gal-Andrezly), Kochan, Podio, Harvilko - Vaščak (84. Kožička) - Nworah
Slovan Bratislava: Perniš - Čikoš, Niňaj, Kolčák, Jablonský - Milinkovič (59. Halenár), Štefánik, Lásik, Kubík (83. Mészáros) - Fořt (59. Peltier), Soumah

MŠK Žilina – MFK Ružomberok 5:1 (2:1)


Góly: 70. a 88. Škvarka, 5. Čmelík, 29. Škriniar, 61. Mihalík – 12. Lupták. Rozhodoval: Matúš, ŽK: Škriniar – Zreľák, Gerát, Ondrek, 2066 divákov.

MŠK Žilina: Krnáč – Kadlec, Králik, Škriniar, Letič – Pečovský – Paur (64. Škvarka), Káčer – Čmelík (81. Zuziak), Jelič, Mihalík (71. William)
MFK Ružomberok: Šavol – Ondrek, Kružliak, Práznovský, Lovás – Nagy, Gerát (71. Vavrík) – Lupták, Turčák (75. Liener), Ferenčík (71. Vaniš) – Zreľák