Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Futbal

Hofmann z Leverkusenu fandí konkurentom: Nechcem oslavovať na gauči

Nemecký futbalista Jonas Hofmann z Bayeru Leverkusen v 1. zápase štvrťfinále Európskej ligy s West Hamom United vo štvrtok 11. apríla 2024. Foto: TASR/AP

Futbalisti Bayeru Leverkusen sa už cez víkend môžu dočkať svojho prvého titulu v bundesligovej histórii.

Leverkusen 12. apríla (TASR) - Futbalisti Bayeru Leverkusen sa už cez víkend môžu dočkať svojho prvého titulu v bundesligovej histórii. Na definitívu prvenstva im chýbajú tri body, ktoré chcú získať v nedeľnom domácom dueli proti Werderu Brémy. Titul však môžu mať vo vrecku už v sobotu v prípade, ak o 16 bodov zaostávajúci Bayern Mníchov a Stuttgart prehrajú svoje zápasy s Kolínom, respektíve Frankfurtom. To si v žiadnom prípade neželá krídelník Leverkusenu Jonas Hofmann a v sobotu tak bude paradoxne držať palce najväčším konkurentom svojho tímu.

"Keď sa vôbec prvýkrát v histórii stanete nemeckým šampiónom, nechcete to rozhodne oslavovať doma na gauči. Navyše v ruke s pohárom vody, deň pred zápasom vášho tímu. Jednoducho, nemôžete nechať emócie naplno vrieť, ak nie ste spolu v partii, s ktorou ste takýto úspech dosiahli. Oveľa krajšie je to oslavovať spolu. Preto budem v sobotu fandiť Bayernu a Stuttgartu," vysvetlil Hofmann pre DPA. Pred súbojom s Werderom zdôraznil: "Musíme zostať pokojní, hoci to nie je ľahké, keďže môžeme dosiahnuť fantastickú vec." Rovnako pristupuje k zápasu s Werderom jeho spoluhráč Granit Xhaka. "Samozrejme, vieme, čo sa môže v nedeľu stať. Musíme však napriek tomu zostať verní svojej hre z celej sezóny a nebyť príliš premotivovaní," upozornil Xhaka.

Leverkusen natiahol vo štvrtok svoju šnúru bez prehry už na 42 zápasov, keď zvíťazil v úvodnom zápase štvrťfinále Európskej ligy doma nad West Hamom United 2:0 vďaka gólom zo záveru stretnutia. Proti "kladivárom" dominoval, mal 65% držanie lopty, na strely vyhral 32:1, na bránku 11:1, no na góly pred domácimi fanúšikmi čakal až do samého záveru. Jeho triumf zariadil v 83. minúte práve Hofmann, ktorý bol na ihrisku iba šesť minút, a v nadstavenom čase pridal poistku ďalší striedajúci hráč Victor Boniface. Mužstvo trénera Xabiho Alonsa tak v tejto sezóne ešte nespoznalo pocit prehry a zostáva jediný nezdolaný tím z piatich najprestížnejších európskych ligových súťaží.