Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Futbal

Hudák zo Slovana na hosťovanie do Maďarska

Zo zápasu futbalovej Fortuna ligy MFK Košice – ŠK Slovan Bratislava 10. augusta 2014 v Košiciach. Na snímke vľavo Dávid Škutka (MFK), vpravo Dávid Hudák (Slovan). Foto: TASR/Milan Kapusta

V aktuálne šiestom klube maďarskej ligy v stredu úspešne absolvoval zdravotné testy.

Bratislava 11. februára (TASR) - Slovenský futbalový reprezentant David Hudák sa zo Slovana Bratislava sťahuje na hosťovanie do Újpestu Budapešť s opciou na trvalý prestup. V aktuálne šiestom klube maďarskej ligy v stredu úspešne absolvoval zdravotné testy.

"Teším sa na novú výzvu v novom klube. Prestupujem do klubu s bohatou históriou a s veľkou základňou fanúšikov. Idem tam s cieľom napredovať vo futbalovom živote a naďalej sa zdokonaľovať. Slovan sa mi opúšťa ťažko, strávil som tu krásne roky a dobré futbalové sezóny a práve Slovanu ďakujem za šancu presadiť sa vo veľkom futbale. Dal som si nové ciele a urobím všetko pre to, aby sa mi splnili," povedal Hudák po podpise zmluvy.

Zmenu dresu pre Hudáka sprostredkovala agentúra Stars and Friends. Jej zástupca Roman Vojtek v tlačovej správe informoval, že v hre bolo viacero záujemcov z Maďarska i Čiech. "Nakoniec sme sa rozhodli pre Újpest. Práve od nich sme cítili, že Davida najviac chcú. Naozaj oňho bojovali. Podarilo sa nám vybaviť hosťovanie s opciou na následný transfer. Je to nádejný mladý futbalista, ktorý bol v reprezentácii do 21 rokov. Výhodou je, že David plynule hovorí po maďarsky, preto bude jeho adaptácia v novom klube rýchlejšia. Maďarský futbal celkovo napreduje, kluby dobudovali infraštruktúru, na zápasy chodí veľa divákov, kluby sú finančne stabilizované,. Teraz bude už len na Davidovi ako sa v novom klube uchytí," uviedol Vojtek.

Hudák patril v minulom roku k oporám slovenskej dvadsaťjednotky. Po neúspešnom účinkovaní v Európskej lige sa ale jeho pozícia v bratislavskom Slovane zmenila, na zimné sústredenie v Špindlerovom Mlýne už s klubom necestoval a hľadal si nový klub. Už v najbližších hodinách by sa mal pripojiť k mužstvu Újpestu, ktoré je momentálne na sústredení v Turecku.