Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Futbal

Inter Bratislava je na dobrej ceste k postupu do III. ligy

Na snímke prezident futbalového klubu FK Inter Bratislava Jozef Barmoš Foto: TASR/Martin Baumann

Podľa prezidenta klubu Jozefa Barmoša, jednoznačným cieľom je ďalší postup.

Bratislava 13. marca (TASR) - Prvé mužstvo futbalistov Interu Bratislava, ktoré nie vlastnou vinou muselo v júni 2009 skončiť účinkovanie v Corgoň lige, je na dobrej ceste k postupnému návratu medzi slovenskú elitu. Inter začal s návratom na niekdajšie pozície až v 5. bratislavskej lige, teraz je pred jarnou časťou majstrovstiev regiónu Bratislava na čele tabuľky.

"Našim jednoznačným cieľom je ďalší postup. Už v lete by sme chceli byť účastníkmi III. ligy v skupine Bratislava," uviedol vo štvrtok na tlačovej besede prezident FK Inter a hlavný tréner A-mužstva Jozef Barmoš.

V príprave odohral Inter sedem stretnutí s bilanciou dve víťazstvá, päť prehier a skóre 8:16. "Napriek fackám, ktoré sme v niektorých zápasoch dostali, predviedli sme solídne výkony. Do III. ligy chceme postúpiť z prvého miesta," dodal kapitán tímu, 35-násobný bývalý reprezentant Slovenska Roman Kratochvíl. V Interi sa darí aj mládežníckym tímom, čoho výsledkom je skutočnosť, že v súčasnom 24-člennom kádri A-mužstva je 15 vlastných odchovancov.

V III. lige by sa cesta "žlto-čiernych", bývalých dvojnásobných majstrov Slovenska a šesťnásobných víťazov Slovenského pohára, nemala skončiť. "V stredu 12. marca sme založili akciovú spoločnosť FK Inter Bratislava. Tvoria ju dvaja silní akcionári, niekoľko menších akcionárov a naše občianske združenie. Cieľom akcionárov je zmodernizovať futbalový areál na Drieňovej ulici a pripraviť mužstvo, ktoré by mohlo ašpirovať na postup do II. celoslovenskej ligy," informoval J. Barmoš.

V areáli na Drieňovej ulici v súčasnosti prebieha rekonštrukcia šatní a sociálnych zariadení. Aj preto svoje prvé stretnutie v 18. kole súťaže s SDM Domino Bratislava odohrá FK Inter v sobotu 15. marca o 15.00 h na štadióne FK Stupava. Zápas 19. kola s OŠK Slovenský Grob už odohrajú na Drieňovej ul. v sobotu 22. marca o 15.00 h. Všetky ďalšie domáce stretnutia bude hrať Inter v sobotu.