Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Futbal

Juanovi Matovi bránia v prestupe do ManUtd už len zdravotné testy

Juan Mata Foto: TASR/AP

Matu vyhlásili za najlepšieho hráča londýnskeho klubu v posledných dvoch sezónach, ale po príchode trénera Mourinha prišiel o svoju pozíciu v klube. Väčšinu času totiž trávil na lavičke náhradníkov.

Londýn 24. januára (TASR) - Kreatívnemu futbalistovi Juanovi Matovi už prakticky nič nebráni v prestupe z FC Chelsea do Manchestru United.

Tréner londýnskeho klubu Jose Mourinho potvrdil, že španielsky reprezentant dostal súhlas na absolvovanie zdravotných testov. Informovala agentúra AP.

Už vo štvrtok akceptovalo vedenie FC Chelsea ponuku konkurenčného Manchestru United za ofenzívneho stredopoliara. Ten by mal odísť na Old Trafford za rekordnú čiastku 37 miliónov libier.

"Dostali sme ponuku, ktorá je adekvátna," povedal Portugalčan Mourinho. "Pýtal som sa ho (Matu), či chce skutočne odísť. Odpovedal, že bude šťastný, ak odíde."

Matu vyhlásili za najlepšieho hráča londýnskeho klubu v posledných dvoch sezónach, ale po príchode trénera Mourinha prišiel o svoju pozíciu v klube. Väčšinu času totiž trávil na lavičke náhradníkov a prednosť dostávali iní tvorcovia hry - Eden Hazard, Willian a Oscar. "Odviedol fantastické služby pre Chelsea. Chelsea bola zasa fantastickou zastávkou pre neho. Chceme, aby odišiel šťastný a darilo sa mu v Manchestri United. Všetko nasvedčujeme tomu, že transfer sa podarí zrealizovať," dodal Mourinho.

Prestupová čiastka vo výške 37 miliónov libier bude novým rekordom "červených diablov". V roku 2008 prišiel z Tottenhamu útočník Dimitar Berbatov za 30,75 miliónov. Mata prišiel na Stamford Bridge z Valencie v roku 2011 za 23 miliónov libier a v dvoch sezónach za sebou ho vyhlásili za najlepšieho hráča londýnskeho klubu.