Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Futbal

Klopp po triumfe nad Crystal Palace pochválil van Dijka i Allisona

Na desať mŕtvych stúpol v pondelok večer počet obetí lokálnych záplav v rokline Raganello, ktorá leží neďaleko horskej obce Civita v Kalábrii na juhu Talianska. Foto: TASR/AP

Trénera Liverpoolu Jürgena Kloppa potešil ďalší trojbodový zápis.

Londýn 21. augusta (TASR) - Futbalisti FC Liverpool si aj v druhom zápase novej sezóny anglickej Premier League udržali čisté konto. Na pôde Crystal Palace zvíťazili 2:0 a v tabuľke sú na druhej priečke o skóre za úradujúcim majstrom Manchester City. Trénera Liverpoolu Jürgena Kloppa potešil ďalší trojbodový zápis, s predvedeným výkonom v Selhurst Parku však celkom spokojný nebol.

"Boli tam ešte rezervy. Myslím si, že dokážeme zahrať lepšie. Vedeli sme, že hráči Crystal Palace nepredajú kožu lacno a budú to skúšať dlhými loptami. V útoku majú Christiana Bentekeho, ktorého máloktorý obranca na svete dokáže ustrážiť na sto percent a aj z druhých lôpt často hrozí nebezpečenstvo. Myslím si však, že Virgil van Dijk odviedol pri bránení dobrú robotu. V defenzíve to bolo úplne ok, no nebol som príliš spokojný s našou hrou v útoku. Chýbal nám lepší rytmus i správny tajming, pri zakladaní akcií sme málo využívali krajných obrancov," povedal Klopp pre oficiálnu webovú stránku "The Reds".

Favorita poslal do vedenia James Milner z pokutového kopu na konci prvého polčasu, penalta sa kopala po faule na Mohameda Salaha. Snahu domácich o prípadné vyrovnanie pribrzdila červená karta pre Aarona Wan-Bissaku štvrťhodinu pred koncom. Liverpool pridal poistku v nadstavenom času, autorom gólu bol senegalský útočník Sadio Mane. "Nebol to z našej strany brilantný výkon. Dôležité bolo, že sme dvakrát gólovo udreli vo chvíľach, keď sme to najviac potrebovali," zdôraznil Klopp.

Nemecký kormidelník vyslovil spokojnosť s výkonom brazílskeho brankára Alissona Beckera, ktorý prišiel pred sezónou z AS Rím a v pondelok si odkrútil debut v najvyššej anglickej súťaži: "Pri priamom kope predviedol bravúrny zákrok a vyznamenal sa aj pri hlavičke Bentekeho. Pri ďalších nebezpečných situáciách mu pomohli naši stopéri."