Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Futbal

VIDEO: Kolumbia zdolala Brazíliu 1:0, Neymar dostal červenú kartu

Na snímke Kolumbijčan James Rodriguez (vľavo) drží okolo ramien Brazílčana Neymara po zápase Kolumbia - Brazília v C-skupine na Copa America v stredu 17. júna 2015 v Čile. Foto: TASR/AP/Ricardo Mazalan

Kolumbijčania, ktorí sa rehabilitovali za úvodnú prekvapujúcu prehru s Venezuelou, čakali na víťazstvo nad päťnásobnými majstrami sveta dlhých 24 rokov.

Santiago de Chile 18. júna (TASR) - Kolumbijskí futbaloví reprezentanti zdolali vo svojom druhom vystúpení v C-skupine na Copa America v Číle Brazíliu 1:0. O triumfe "Los Cafeteros" rozhodol v 36. minúte Jeison Murillo. Kolumbijčania, ktorí sa rehabilitovali za úvodnú prekvapujúcu prehru s Venezuelou, čakali na víťazstvo nad päťnásobnými majstrami sveta dlhých 24 rokov.



Po záverečnom hvizde videl po strkanici so zverencami trénera Joseho Pekermana červenú kartu brazílsky kapitán Neymar, ktorý tak bude chýbať "kanárikom" v záverečnom zápase skupiny proti Venezuele. Vylúčený bol aj Kolumbijčan Carlos Bacca. O postupujúcich z "céčka" sa rozhodne až v nedeľu. Brazília i Kolumbia majú na konto tri body rovnako ako Venezuela, ktorú v noci na piatok ešte čaká duel s Peru.



"Kolumbijčania ukázali, že sú veľmi skúseným tímom. Naši hráči sa nechali súperom zbytočne vyprovokovať a zabudli hrať futbal. Brazília nemôže viesť s niekým vojnu. Musí sa venovať tomu, čo ovláda najlepšie - futbalu," povedal pre akreditované médiá tréner Brazílčanov Carlos Dunga, pre ktorého to bola prvá prehra od návratu na lavičku reprezentácie z krajiny samby a kávy.

Pekerman bol rád, že jeho zverenci odplatili Brazílii prehru zo štvrťfinále vlaňajších MS. "Kolumbia potvrdila, že má tím, ktorý dozrel a dokáže obstáť v takýchto náročných zápasoch. Po prehre s Venezuelou bolo v šatni umývanie hláv. Nemohli sme si dovoliť ďalšie zaváhanie. Vedeli sme, že ak chceme uspieť, musíme odohrať po všetkých stránkach perfektný zápas, čo sa nám podarilo."

C-skupina:
Brazília '- Kolumbia 0:1 (0:1)
Gól: 35. Murillo, ČK: 90+6. Nemyar - 90+6. Bacca



tabuľka:
1. Venezuela 1 1 0 0 1:0 3
2. Brazília 2 1 0 1 2:2 3
3. Kolumbia 2 1 0 1 1:1 3
4. Peru 1 0 0 1 1:2 0