Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Futbal

Liverpool na ihrisku Fulhamu nezaváhal, Klopp: Musel som urobiť zmeny

Tréner Liverpoolu Jürgen Klopp sedí na striedačke. Foto: TASR/AP

Hráči Aston Villy si víťazstvom nad Bournemouthom 3:1 upevnili štvrtú priečku, ktorá zaručuje postup do budúcosezónnej edície Ligy majstrov.

Londýn 22. apríla (TASR) - Futbalisti FC Liverpool sú naďalej v hre o titul v anglickej Premier League. Týždeň po šokujúcej domácej prehre s Crystalom Palace a tri dni po vypadnutí z Európskej ligy s Atalantou uspeli napriek viacerým zmenám v zostave na ihrisku Fulhamu 3:1 a na čele tabuľky sú bok po boku s Arsenalom o bod pre obhajcom Manchestrom City, ktorý má však zápas k dobru.

Tréner Jürgen Klopp už mohol po zranení opäť po dvoch mesiacoch zaradiť do zostavy dvojicu Trent Alexander-Arnold a Diogo Jota a obaja sa zapísali aj do streleckej listiny. Iba na lavičke však tentoraz začali zápas viaceré opory - Mohamed Salah, Alexis Mac Allister, Dominik Szoboszlai, Curtis Jones, Ibrahima Konate, či Darwin Nunez. "Stopercentne som bol presvedčený, že tieto zmeny v zostave musím urobiť. Čakajú nás ďalšie dva zápasy v nasledujúcom týždni a potrebujeme rozložiť záťaž," vysvetlil Klopp, ktorého tím odštartoval na Craven Cottage trojzápasovú ligovú šnúru na ihriskách súperov. V stredu sa predstaví v Merseyside derby na Evertone a v sobotu potom na ihrisku West Hamu.

"The Reds" rozhodli o svojom triumfe dvoma gólmi po zmene strán. Prvé dejstvo sa skončilo 1:1, keď najskôr Alexander-Arnold poslal loptu z priameho kopu presne do ľavého horného rohu a v nadstavenom čase domáci vyrovnali zásluhou Timothyho Castagnea. V 53. minúte dostal hostí opäť do vedenia stredopoliar Ryan Gravenberch, ktorý skóroval z hranice šestnástky. Na konečných 3:1 upravil v 72. minúte Jota, ktorý sa dostal do šance po pase od Codyho Gakpa a krížnou strelou prekonal Bernda Lena. Slovenský brankár v službách Fulhamu Marek Rodák sledoval duel z lavičky náhradníkov.

"Som spokojný, v druhom polčase to už bol z našej strany kompletný výkon. Potrebujeme čerstvé nohy, všetci títo chlapci v kádri majú obrovskú kvalitu a my musíme byť v závere sezóny pripravení. Po problémoch so zraneniami možno ani nikto nečakal, že budeme takto vysoko. Teraz sa po vypadnutí z európskej súťaže môžeme sústrediť výhradne na ligu, nečaká nás nič iné. Možno bude šťastie stáť na našej strane, musíme vyhrať čo najviac zápasov a získať čo najviac bodov. Bude to ešte intenzívny a zaujímavý boj o titul."

Hráči Aston Villy si víťazstvom nad Bournemouthom 3:1 upevnili štvrtú priečku, ktorá zaručuje postup do budúcosezónnej edície Ligy majstrov. Štyri kolá pred koncom súťaže majú pred piatym Tottenhamom šesťbodový náskok, Spurs však odohrali o dva zápasy menej. Everton triumfoval nad Nottinghamom Forest 2:0 a poistil si 16. priečku. Od zóny zostupu ho delí päť bodov. Tabuľkové postavenie však môže zmeniť ešte odvolanie liverpoolskeho klubu proti odpočítaniu bodov za porušenie finančných pravidiel, ktoré bude prebiehať v zrýchlenom konaní.