Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Futbal

Lyon sa vo finále obáva násilia zo strany fanúšikov Marseille

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Lyon zareagoval podaním žaloby za podnecovanie násilia, obáva sa, že fanúšikovia Marseille zneužijú finále ako zámienku na ničenie štadióna.

Lyon 4. mája (TASR) – Francúzsky futbalový klub Olympique Lyon sa obáva násilia vo finále Európskej ligy, ktoré sa 16. mája odohrá na jeho štadióne. Stretnú sa Atletico Madrid s Olympique Marseille a napätie medzi konkurenčnými francúzskymi klubmi je momentálne veľmi vysoké.

Lyon zareagoval podaním žaloby za podnecovanie násilia, obáva sa, že fanúšikovia Marseille zneužijú finále ako zámienku na ničenie štadióna. Rivalitu znásobuje situácia v tabuľke Ligue 1, kde OL a OM delia tri kolá pred koncom iba dva body v boji o miestenku do Ligy majstrov. V marcovom vzájomnom súboji v Marseille rozhodol o víťazstve hostí až v poslednej minúte Memphis Depay. Po zápase sa medzi hráčmi oboch mužstiev strhla šarvátka, v dôsledku ktorej dostali dištanc na tri stretnutia brankár Lyonu Anthony Lopes a domáci obranca Adil Rami.

V uplynulých dňoch sa na sociálnych sieťach objavilo viacero výziev namierených proti Lyonu, v ktorých fanúšikovia Marseille sľubujú, že počas finále EL "zničia všetko, čo im príde do cesty". Lyon v piatok vyhlásil, že nezodpovedné správanie fanúšikov verejne podporil aj nemenovaný francúzsky reprezentant, ktorý v súčasnosti pôsobí v Anglicku. Informovala o tom agentúra AP.