Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Futbal

Majiteľ Wiganu dostal dištanc a pokutu za rasistické výroky

Tréner Wiganu Roberto Martinez sa raduje zo zisku Anglického pohára Foto: TASR/AP

Majiteľ druholigového anglického klubu Wigan Athletic Dave Whelan dostal šesťtýždňový zákaz vykonávať akékoľvek aktivity v spojitosti s futbalom a navyše musí zaplatiť pokutu vo výške 50.000 libier.

Londýn 31. decembra (TASR) - Majiteľ druholigového anglického klubu Wigan Athletic Dave Whelan dostal šesťtýždňový zákaz vykonávať akékoľvek aktivity v spojitosti s futbalom a navyše musí zaplatiť pokutu vo výške 50.000 libier. Dôvodom trestu od anglickej Futbalovej asociácie (FA) sú jeho nevhodné výroky na adresu židov a Číňanov.

Whelan v novembri vyhlásil, že židia "naháňajú peniaze" a Číňanov označil hanlivým výrazom. Stalo sa tak v rozhovore pre The Guardian, keď obhajoval svoje rozhodnutie angažovať trénera Malkyho Mackaya. Ten ešte počas svojho pôsobenia v Cardiff City rovnako čelil obvineniam z antisemitizmu a podpory rasizmu. Sedemdesiatosemročný majiteľ Wiganu sa neskôr za svoje slová ospravedlnil, voči trestu sa môže odvolať. Od FA dostal aj nariadenie povinne navštevovať reedukačný kurz.