Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Futbal

Tréner FC Chelsea Mourinho nesúhlasí s trestom

Manažér Chelsea Londýn José Mourinho (druhý sprava) gestikuluje na hráčov Foto: TASR/AP

Ak sa Portugalčan dopustí ďalších neprimeraných vyjadrení na adresu arbitrov, nebude môcť sledovať zápasy svojho tímu ani z hľadiska a dostane zákaz vstupu na štadión

Londýn 16. októbra (TASR) - Tréner futbalistov FC Chelsea Jose Mourinho sa odvolá proti tvrdému trestu, ktorý mu za kritiku rozhodcov udelila Anglická futbalová asociácia (FA). Portugalčana potrestali finančnou pokutou 50.000 libier (68.000 eur) a lavičkovým dištancom na jeden zápas. "Musím byť úprimný sám k sebe, takže sa odvolám," povedal Mourinho v piatok podľa agentúry Reuters.
Mourinho si vyslúžil trest za kritiku rozhodcov po prehre so Southamptonom. Povedal, že rozhodcovia sa boja odpískať pokutové kopy v prospech úradujúcich šampiónov Premier League. "Môžem byť rád, že nemám elektronický náramok ako kriminálnik. Myslím, že výška pokuty je absolútnou hanbou," citovala agentúra Reuters Mourinha. Súčasťou trestu od FA je aj varovanie, že ak sa Portugalčan dopustí ďalších neprimeraných vyjadrení na adresu arbitrov, nebude môcť sledovať zápasy svojho tímu ani z hľadiska a dostane zákaz vstupu na štadión. Chelsea je po katastrofálnom štarte do sezóny v tabuľke až na 16. mieste. Na lídra súťaže Manchester City strácajú Londýnčania desať bodov.