Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 11. máj 2024Meniny má Blažena
< sekcia Futbal

Žilina po 6 rokoch opäť proti Kišiňovu. Guľa: Rozhodnú mikrodetaily

Ilustračné foto, hráči MŠK Žilina Foto: TASR/Branislav Račko

Hoci svojho súpera Daciu Kišiňov súčasná generácia hráčov dosiaľ veľmi nepoznala, verí, že zhromaždená porcia informácií jej postačí na vytvorenie ideálnej východiskovej pozície pred domácou odvetou.

Žilina 15. júla (TASR) - Futbalisti MŠK Žilina odleteli v stredu predpoludním na úvodný duel 2. predkola Európskej ligy UEFA 2015/2016 do Moldavska pozitívne naladení. Hoci svojho súpera Daciu Kišiňov súčasná generácia hráčov dosiaľ veľmi nepoznala, verí, že zhromaždená porcia informácií jej postačí na vytvorenie ideálnej východiskovej pozície pred domácou odvetou. Oba kluby si súboje v 2. predkole európskeho pohára číslo dva zopakujú po šiestich rokoch.

Zverenci trénera Adriána Guľu absolvovali náročnú prípravu na nastavajúcu sezónu, pričom jej súčasťou bol aj dvojzápas 1. predkola proti Glentoran FC. So severoírskym klubom sa však nenatrápili a po víťazstvách 4:1 na Ostrovoch a 3:0 doma pohodlne postúpili ďalej. V 2. predkole ich však čaká náročnejší oriešok. Moldavský vicemajster Dacia Kišiňov vyradil na úvod KF Renova po triumfoch 1:0 vonku a 4:1 doma.

Na odvetnom dueli mal žilinský klub vyslaného zástupcu. Informácie pre trénera Guľu zhromaždil jeho asistent Ladislav Kubalík. "Nečaká nás jednoduchý súper, ale to je normálna vec. Myslím, že aj tento tím je hrateľný, no budeme musieť pridať, pretože v tomto dvojzápase už budú rozhodovať mikrodetaily. V oboch dueloch sa určite vyskytnú situácie, ktoré budeme musieť zvládať ešte silnejšie. Tešíme sa na to," povedal Guľa.

Žilinčania veľa času na výdych nemali. Na konci minulého týždňa sa začali pripravovať na súpera, s ktorým sa v minulosti v rovnakej fáze už stretli. V EL 2009/2010 vyhrali najskôr doma 2:0 a následne potvrdili postup do 3. predkola triumfom 1:0 na ihrisku súpera. Dvojzápas spred šiestich rokov si pamätá len súčasný tímový manažér Vladimír Leitner. Kišiňov však nebude jedinou previerkou v tomto týždni. Na konci víkendu čaká "šošonov" aj otvárací duel nového fortunaligového ročníka, v ktorom nastúpia proti Podbrezovej. Vzhľadom na neskorý návrat z Kišiňova schválila Únia ligových klubov (ÚLK) presun stretnutia zo soboty na nedeľu. "Hoci štartuje aj Fortuna liga, našu pozornosť sme v uplynulých dňoch venovali výjazdu do Kišiňova. Bolo dôležité, aby sme všetko dobre zorganizovali na vytvorenie si čo najlepšej východiskovej pozície na odvetu," dodal Guľa.

Jeho najväčšou zbraňou proti moldavskému vicemajstrovi bude Matej Jelič. Chorvátsky kanonier strelil Glentoranu v dvojzápase 1. predkola dovedna až štyri góly, keď v domácej odvete zaknihoval hetrik. Okrem neho sa však Žilina musí spoľahnúť aj na kvalitnú defenzívu. Jej súčasťou je aj 22-ročný Bosniak Bojan Letič. "Zatiaľ som nehral proti tímu z Moldavska, videl som jedine video. Čaká nás náročná robota, stále máme čo zlepšovať oproti zápasom s Glentoranom," dodal Letič pre web MŠK.

Úvodný výkop štvrtkového duelu je na programe o 18.00 h pod taktovkou tureckého rozhodcu Barisa Simseka.