Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Futbal

Neapol sa ponoril do smútku, obranca Fedeckij venoval triumf vojakom

Na snímke v popredí hráč Neapola Lorenzo Insigne, v pozadí hráč Dnepropetrovska Arťom Fedeckij v odvete semifinále Európskej ligy vo futbale Dnepr Dnepropetrovsk - SSC Neapol v Kyjeve vo štvrtok 14. mája 2015. Foto: TASR/AP

Neapol v prvom zápase remizoval s Dneprom 1:1, v odvete však aj napriek niekoľkým šanciam nedokázal ani raz skórovať.

Neapol 15. mája (TASR) - Futbalisti SSC Neapol so slovenským kapitánom Marekom Hamšíkom nezdvihnú nad hlavy trofej pre víťaza Európskej ligy UEFA 2014/2015. Po štvrtkovej prehra s Dneprom Dnepropetrovsk 0:1 zavládlo pod Vezuvom veľké sklamanie. Naopak, gejzír radosti vypukol v ukrajinskom tíme, ktorý sa postaral o najväčšie prekvapenie tohtoročnej edície súťaže. Zároveň prepísal svoju históriu, keď sa vôbec prvýkrát prebojoval do finále európskeho pohára číslo dva.

Neapol v prvom zápase remizoval s Dneprom 1:1, v odvete však aj napriek niekoľkým šanciam nedokázal ani raz skórovať. Trénera Rafaela Beniteza po stretnutí mrzeli práve nepremenené príležitosti. "Myslím si, že počas dvoch zápasov sme si vytvorili dosť šancí na strelenie gólov, ktoré sme potrebovali. Je pre nás sklamaním, že sme dokázali kontrolovať zápas a vytvoriť si množstvo šancí, no stretnutie sme prehrali. Gól pritom mohol zmeniť všetko," cituje agentúra dpa španielskeho kouča.



Neapolčanom priniesla súčasná sezóna veľkú frustráciu. Tímu sa nepodarilo postúpiť do skupinovej fázy Ligy majstrov, vypadol v semifinále Talianskeho pohára a napokon sa skončila aj jeho cesta v Európskej lige. Otáznik visí nad budúcnosťou Gonzala Higuaina, ktorý údajne pred stretnutím pohrozil, že v prípade prehry, zavesí kopačky na klinec. "Higuain pred duelom vyhlásil, že ak Neapol nevyhrá, on skončí. Každý by mal prevziať zodpovednosť za to, čo hovorí. Možno neveril, že by sme mohli uspieť," cituje portál goal.com obranca Dnepra Artema Fedeckého. Ten venoval víťazstvo všetkým bojujúcim zložkám, ktoré sú zapojené do konfliktu s Ruskom. "Sníval som o tomto finále. Som hrdý na moje mesto, tím a krajinu. Toto víťazstvo je pre našich vojakov, ktorí nás bránia. Sú to naši hrdinovia," zdôraznil 30-ročný obranca Dnepra - tímu, ktorý nikdy nevyhral domácu ligu a pre vojenský konflikt musel všetky svoje domáce zápasy odohrať v Kyjeve.

Dnepropetrovsk sa vo finále EL stretne s obhajcom trofeje Sevillou v stredu 27. mája vo Varšave.