Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Futbal

Newcastle so Slovákom Dúbravkom bude mať nového trénera

Na archívnej snímke Steve Bruce. Foto: TASR/AP

Newcastle obsadil v predchádzajúcom ročníku najvyššej anglickej súťaže trinástu priečku pod vedením Rafaela Beniteza.

Newcastle upon Tyne 17. júla (TASR) - Steve Bruce je od stredy nový tréner futbalistov anglického klubu Newcastle United, kde pôsobí aj slovenský reprezentačný brankár Martin Dúbravka. Bruce podpísal zmluvu na tri roky a v realizačnom tíme bude spolupracovať so Steveom Agnewom a Stephenom Clemenceom.

Newcastle obsadil v predchádzajúcom ročníku najvyššej anglickej súťaže trinástu priečku pod vedením Rafaela Beniteza. Španielsky kouč však v júni zamieril do čínskeho Ta-lienu I-fang. "Som nesmierne hrdý, že som sa stal trénerom Newcastlu United. Ako chlapec som ho podporoval a bol to aj obľúbený klub môjho otca, takže ide o špeciálnu chvíľu pre mňa a moju rodinu. Je pred nami veľká výzva, na ktorú sme nachystaní. Vyhrnieme si rukávy a urobíme všetko, aby sa naši fanúšikovia mohli dívať na úspešné mužstvo," povedal 58-ročný Bruce na oficiálnej klubovej stránke.

Nový realizačný tím odcestuje za zverencami do Číny, kde Newcastle v stredu odohrá duel prípravného turnaja Premier League Asia Trophy proti Wolverhamptonu Wanderers. Pre Brucea je Newcastle deviata zastávka v 21-ročnej trénerskej kariére, vo Wigane Athletic pôsobil dvakrát.