Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Futbal

Neymar st. priznal, že za prestup syna do Barcelony dostal 40 mil. eur

Neymar Foto: TASR/AP Photo

Otec ofenzívneho futbalistu si momentálne želá pokoj pre svojho syna, ktorý minulý týždeň oslávil 22. narodeniny a pripravuje sa na svetový šampionát.

Sao Paulo 29. januára (TASR) - Neymar da Silva Santos, otec a manažér brazílskeho futbalistu Neymara, priznal, že dostal odmenu 40 miliónov eur za prestup syna do FC Barcelona. Neymar senior však súčasne poprel informácie o akýchkoľvek nezrovnalostiach a netransparentnosti pri podpise zmluvy s katalánskym gigantom, ku ktorému došlo v júni minulého roka. Informovala agentúra dpa.

Silva Santos povedal novinárom v brazílskom meste Santos, že sa neobáva žiadneho predvolania zo strany španielskych a brazílskych daňových orgánov, ktorým bude treba celú záležitosť vysvetliť. Otec ofenzívneho futbalistu si momentálne želá pokoj pre svojho syna, ktorý minulý týždeň oslávil 22. narodeniny a pripravuje sa na svetový šampionát.

Silva Santos na vysvetlenie uviedol, že pre Barcelonu bolo angažovanie Neymara prioritou a tak sa s vedením klubu predbežne dohodol na podpise zmluvy. V roku 2011 za to dostal 10 miliónov eur a zvyšných 30 miliónov eur mu vyplatili, keď došlo k samotnému podpisu kontraktu o rok neskôr. Posledné vyjadrenia Neymarovho otca však znamenajú, že Barcelona zaplatila za brazílskeho legionára nielen viac ako pôvodne avizovaných 57 miliónov eur, ale dokonca viac ako 86,2 milióna eur. Pre netransparentnosť transferu už prezident FC Barcelony Sandro Rosell rezignoval na svoj post.

Podľa španielskeho denníka El Mundo napokon Rosell zaplatil za Neymara celkovom 95 miliónov eur. Neymarov transfer vyšetruje sudca najvyššieho španielskeho súdu Pablo Ruz na podnet sťažností klubového člena Jordiho Casesa.