Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Futbal

NIKÉ LIGA: Slovan otočil zápas a zvíťazil na horúcej pôde v Trnave

Na snímke vpravo hráč Spartaka Kazeem Bolaji a kapitán Slovana Juraj Kucka počas zápasu 6. kola nadstavbovej časti Niké ligy skupiny o titul FC Spartak Trnava - ŠK Slovan Bratislava v nedeľu 21. apríla 2024 v Trnave. Foto: TASR - Lukáš Grinaj

Domáci sa napriek prehre udržali na druhom mieste tabuľky, pred treťou Žilinou majú trojbodový a pred štvrtou Dunajskou Stredou päťbodový náskok.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Trnava 21. apríla (TASR) - Futbalisti majstrovského Slovana Bratislava zvíťazili v nedeľnom šlágri 6. kola nadstavbovej časti Niké ligy na ihrisku Spartaka Trnava 2:1. Domáci sa napriek prehre udržali na druhom mieste tabuľky, pred treťou Žilinou majú trojbodový a pred štvrtou Dunajskou Stredou päťbodový náskok.

Slovan pricestoval do Trnavy v pozícii sériového majstra, zisk šiesteho titulu spečatil minulý víkend na Tehelnom poli bezgólovou remízou proti Dunajskej Strede. Spartaku chcel odplatiť marcovú domácu prehru 0:2, no nezačal dobre a v 14. minúte inkasoval ako prvý. Po strate lopty hostí na vlastnej polovici nacentroval Mikovič na Ďuriša a ten hlavou prekonal Borjana - 1:0. V závere prvého polčasu Bukata z priameho kopu pohladil brvno.

Hostia odpovedali krátko po zmene strán, keď sa pred Takáčom na dvakrát presadil Barseghjan - 1:1. Už o malú chvíľu mohol poslať "belasých" do vedenia Pauschek, ale trnavského brankára neprekonal. Napokon predsa len putovali všetky body do Bratislavy. V 83. minúte sa po nedôraze v trnavskej obrane presadil striedajúci Vojtko a rozhodol - 1:2.

6. kolo nadstavbovej časti NL - skupina o titul:

FC Spartak Trnava - ŠK Slovan Bratislava 1:2 (1:0)

Góly: 14. Ďuriš - 47. Barseghjan, 83. Vojtko. Rozhodovali: Očenáš - Hancko, Zemko, ŽK: Zeljkovič, Ďuriš - Zmrhal, Bajrič, Weiss, 8037 divákov.

Trnava: Takáč - Šulek (85. Poznar), Koštrna, Kóša, Bolaji - Azango, Bukata (77. Štefánik), Zeljkovič, Mikovič (77. Ujlaky) - Ďuriš, Ofori (77. Bainovič)
Slovan: Borjan - Pauschek, Kašia, Bajrič, Zmrhal (74. Vojtko) - Kucka (82. Wimmer), Tolič (65. Savvidis), Lichý (65. Blackman) - Barseghjan, Strelec, Marcelli (74. Weiss)


Michal Gašparík, tréner Spartaka: "Obrovská škoda prehrať takýto zápas. Keď derby vyhrávate, nestáva sa často, že súper to otočí, obzvlášť, keď hráme doma. Mali sme dobrý prvý polčas, s ľahkosťou sme hrali, dobre kombinovali, išli sme do vedenia. Aj keď Slovan mal kontry, mali sme zápas relatívne pod kontrolou. A myslím si, že práve to, že sme mali zápas vo svojich rukách, bol problém druhého polčasu. Hráči si asi mysleli, že aj druhý polčas bude vyzerať rovnako a absolútne sme to nezvládli. Prvý moment – doslova sme im nahrali na prvý gól, zle sme odkopli na nohu hráča, potom prišiel center a gól. Potom už sa to s nami viezlo, hráčov to rozhodilo, nemali sme dobrú organizáciu. Slovan už v prvom polčase zmenil rozostavenie, vedeli sme, že pôjdu do 3-4-3. Hrali sme proti tomu systému viacero zápasov, napriek tomu sme mali 20 minút zlú organizáciu hry, nevedeli sme si to na ihrisku uložiť a nezvládli to v hlavách. Neexistuje, aby sme zápas so Slovanom podcenili, ale mám pocit, že sme si mysleli, že Slovan bude taký ako v prvom polčase, ale bol úplne iný. Slovan nás prevalcoval, mal veľa kontier, dosť pološancí, vyhrával súboje, viac behal a to bol kľúč k ich víťazstvu. Nakoniec, keď už sa to utriaslo na 1:1, čo by bol pre nás dobrý výsledok za daného stavu, sme ešte inkasovali. Veľmi zle nám zahrala obrana, také chyby, ako v druhom polčase, som ich nespoznával. Zapríčinila to aj kvalita Slovana, ale nielen to. Také chyby nerobievajú, veľká škoda, že sme zápas nezvládli."

Vladimír Weiss st., tréner Slovana: "Pre diváka to bol dobrý zápas s dostatočným množstvom šancí, aj keď nie úplne veľkými, lebo Trnava ako vždy výborne bráni. Za prvý polčas sme si nezaslúžili v podstate nič. V druhom dejstve sme hrali výborne, agresívnejšie, viac sme začali behať, mali sme viac šancí a dali o gól viac ako Trnava. Víťazstvo si vážim, tu sa nevyhráva ľahko, obzvlášť, keď Trnava ide do vedenia. Zvrátiť tu zápas nie je ľahké. Musel som po dlhšom čase zvýšiť hlas, od hráčov, ktorým som dal šancu, som chcel viac. Platilo to pre celé mužstvo. Boli sme k sebe v kabíne otvorení, kritickí, aj hráči si povedali svoje. Tak to má byť. Druhý polčas bol diametrálne odlišný od prvého. Trnava podala dobrý výkon, hrali proti sebe dve najlepšie mužstvá s najlepšími divákmi. Chceme takto nejako dohrať ligu, motivovať hráčov teraz už nie je ľahké, ale keď si takto plnia povinnosti, tak sme najlepšie mužstvo v lige, čo sme potvrdili aj v Trnave. Spartaku želám úspech v pohári, je to pohárové mužstvo, takisto Ružomberok. Nech vyhrá lepší."