Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Futbal

Liverpool vydrel výhru v Stoke, Škrtel dostal žltú kartu

Na snímke hráči Arsenalu Londýn reagujú na prehru v zápase 1. kola Premier League s West Ham United v nedeľu 9. augusta 2015 v Londýne Foto: TASR/AP/Frank Augstein

Škrtel odohral v strede hosťujúcej obrany celý zápas, v 28. minúte dostal za faul na Dioufa žltú kartu.

Londýn 9. augusta (TASR) - Futbalisti West Hamu United zvíťazili v nedeľňajšom zápase úvodného kola anglickej Premier League na ihrisku mestského rivala Arsenal Londýn 2:0. Českého brankára Petra Čecha, pre ktorého to bola ligová premiéra v drese "kanonierov", prekonali Cheikhou Kouyate a Mauro Zarate.

Arsenal nastúpil v londýnskom derby povzbudený ziskom domáceho Superpohára, ktorý si vybojoval pred týždňom po triumfe nad FC Chelsea. "Gunners" začali aktívne, v úvode však nevyužili viaceré dobré príležitosti. Skóre otvoril pred prestávkou Kouyate, ktorý najvyššie vyskočil na center Payeta zo štandardnej situácie - 0:1.

V 57. min šokovali hostia vypredaný Emirates Stadium druhýkrát, keď Čecha spoza šestnástky prekvapil Zarate, ktorý predtým zobral loptu nedôraznému Oxladeovi-Chamberlainovi. Tréner Arsenalu Arsene Wenger potom poslal do hry aj nedoliečeného Alexisa Sancheza, ale na konečnom výsledku to už nič nezmenilo.

Úspešnú premiéru tak na lavičke hostí absolvoval chorvátsky tréner Slaven Bilič, ktorý odvážne zaradil do základnej zostavy aj 16-ročného stredopoliara Reecea Oxforda. "Sme veľmi spokojní, pre nás to je ideálny štart do sezóny. Zdolali sme jedného z kandidátov na titul a získali tri body. Ak k tomu pridáte fakt, že išlo o londýnske derby, tak sme skutočne dosiahli veľké víťazstvo," povedal Bilič, ktorý hrával za "kladivárov" z východného Londýna v sezóne 1996/97. Wenger po zápase tvrdil, že United boli lepšie fyzicky pripravení. "Vedeli sme, že súper má za sebou zápasy Európskej ligy a že bude viac rozohraný. A to sa aj potvrdilo. Zlyhali sme však aj po mentálnej stránke, čo by sa nám nemalo stávať," uviedol kouč Arsenalu.

V Newcastle domáci v súboji proti Southamptonu dokázali otočiť nepriaznivý stav, keď na vedúci gól Pelleho odpovedali Cisee a Wijnaldum. Remízu 2:2 a zisk bodu pre hostí ratoval v 79. min Long.

Úspešne vstúpil do sezóny FC Liverpool. "The Reds" v zostave aj s kapitánom slovenskej reprezentácie Martinom Škrtelom zvíťazili na ihrisku Stoke City najtesnejším rozdielom 1:0. O jediný presný zásah duelu sa postaral v 86. min Coutinho, ktorý prekonal Butlanda v bránke City exportnou strelou z 25 metrov. Škrtel odohral v strede hosťujúcej obrany celý zápas, v 28. minúte dostal za faul na Dioufa žltú kartu.

Podľa domáceho kouča Marka Hughesa sa mal duel skončiť remízou. "Deľba bodov by bola určite spravodlivejšia. Liverpool počas leta investoval veľa peňazí do nových posíl, ale ja som rozdiel 80 miliónov libier v hodnote hráčov na ihrisku nevidel," nechal sa počuť Hughes. Jeho náprotivok na lavičke Liverpoolu Brendan Rodgers bol vďačný za tri body: "Nehrali sme dobre, vyhrali sme so šťastím. Hráči však ukázali charakter a bojovali až do záveru. Som presvedčený, že v ďalšom zápase predvedieme lepší výkon."

Premier League - 1. kolo
Arsenal Londýn - West Ham United 0:2 (0:1)
Góly:
43. Kouyate, 57. Zarate

Newcastle United - FC Southampton 2:2 (1:1)
Góly:
42. Cisse, 48. Wijnaldum - 24. Pelle, 79. Long

Stoke City - FC Liverpool 0:1 (0:0)
Gól:
86. Coutinho
/Martin Škrtel hral za hostí celý zápas a dostal žltú kartu/