Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Futbal

Princ Ali bin al-Hussein neverí reformám FIFA pod Blatterom

Jordánsky princ Ali Bin Al-Husseint, archívne foto Foto: TASR/AP

Princ však stále neoznámil, či sa hodlá uchádzať o post hlavy svetového futbalu aj druhýkrát.

Ženeva 10. augusta (TASR) - Bývalý kandidát na post prezidenta Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) a jordánsky princ Ali bin al-Hussein opäť kritizoval riadiaci orgán svetového futbalu. Podľa jeho najnovších vyjadrení FIFA nemôže momentálne vyvíjať hodnovernú činnosť, keďže ju stále vedie Švajčiar Sepp Blatter.

FIFA čelí v posledných mesiacoch obrovskému korupčnému škandálu. Princ tiež nedôveruje avizovaným reformám v organizácii, ktoré podporuje jeho "spojenec v boji s Blatterom" a prezident UEFA Michel Platini. "Nemyslím si, že niekto z FIFA môže v terajšej situácii prijať akékoľvek rozhodnutia, ktoré by boli vierohodné. Zastávam názor, že FIFA potrebuje zmeny v celom vedení," citovala ho agentúra AP.

Princ však stále neoznámil, či sa hodlá uchádzať o post hlavy svetového futbalu aj druhýkrát. "Momentálne rozprávam s členmi našich národných asociácií a počúvam ich názory," dodal muž, ktorý v májových voľbách dostal 73 hlasov od 2009 členských federácií FIFA, keď Blatter dosiahol volebné víťazstvo.