Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Futbal

Princ Ali bude pravdepodobne opäť kandidovať na prezidenta FIFA

na archívnej snímke kandidát na kreslo prezidenta FIFA jordánsky princ Ali Bin Al-Husseint počas prejavu na 65. kongrese FIFA v Zürichu 29. mája 2015. Foto: TASR/AP

Nové voľby po tom, ako sa Blatter funkcie pre korupčný škandál vzdal, sa uskutočnia 26. februára 2016 v Zürichu.

Manchester 7. septembra (TASR) - Jordánsky princ Ali bín Al-Hussein, ktorý v májových voľbách prezidenta Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) prehral so Švajčiarom Seppom Blatterom, bude s najväčšou pravdepodobnosťou opäť kandidovať na post prvého muža svetového futbalu. Informovala agentúra Reuters.

Nové voľby po tom, ako sa Blatter funkcie pre korupčný škandál vzdal, sa uskutočnia 26. februára 2016 v Zürichu. Doteraz oficiálnymi kandidátmi sú francúzsky prezident Európskej futbalovej únie (UEFA) Michel Platini a Juhokórejčan Chung Mong-joon.

Pric Ali ešte verejne nepovedal, že sa bude znovu uchádzať o post prezidenta FIFA, ale podľa viacerých zdrojov blízkych 39-ročnému Jordáncovi by mal ešte v priebehu tohto týždňa kandidatúru oficiálne oznámiť. Ali to v pondelok naznačil aj delegátom na konferencii Soccerex v anglickom Manchestri. Na priamu otázku moderátora konferencie Davida Daviesa, či bude kandidovať povedal: "Rozprávam sa s ľuďmi z národných federácií, počúvam ich názory a hovorím im aj moje predstavy o budúcnosti futbalu. Potrebujeme kandidáta, ktorý rozmýšľa pokrokovo, prinesie nové idey a nie je poškvrnený minulosťou. Jediné, čo môžem teraz povedať, je to, že zostaňte naladení...," povedal Ali.