Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Futbal

Reus je blízko k novej zmluve s Dortmundom

Marco Reus Foto: TASR/AP

Kontrakt by mal zároveň zrušiť aj výkupnú cenu v hodnote 30 miliónov eur, ktorá je zakotvená v aktuálnej zmluve. Informovala o tom agentúra dpa.

Dortmund 9. februára (TASR) - Marco Reus je údajne blízko k novej zmluve s nemeckým futbalovým klubom Borussia Dortmund, ktorá by mala trvať až do roku 2017. Kontrakt by mal zároveň zrušiť aj výkupnú cenu v hodnote 30 miliónov eur, ktorá je zakotvená v aktuálnej zmluve. Informovala o tom agentúra dpa.

Podľa denníka Ruhr Nachrichten sa rokovania medzi Reusom a Borussiou pohli vpred a do konca mesiaca by mohli obe strany oznámiť podpis novej zmluvy. Reus môže klauzulu v kontrake na odchod za 30 miliónov využiť do konca apríla. Veľký záujem o jeho služby má Real Madrid, ktorý mu údajne ponúka dvojnásobný plat ako má v Dortmunde. Trhová cena 25-ročného rýchlonohého futbalistu je omnoho vyššia ako spomínaných 30 miliónov.

Dortmund získal majstrovský titul v rokoch 2010 a 2012, v uplynulých dvoch sezónach skončil druhý za Bayernom, v tej aktuálnej sa však trápi a je až na 16. mieste.