Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Futbal

Rio Ferdinand po 12 rokoch opúšťa Manchester United

Rio Ferdinand (vľavo) z Manchestru United sa teší so spoluhráčom Ryanom Giggsom (vpravo) z gólu proti FC Liverpoolu. Archívne foto Foto: TASR/AP

Ferdinand prišiel na Old Trafford v roku 2002 z Leedsu United za 29,1 milióna libier.

Londýn 13. mája (TASR) - Anglický futbalový obranca Rio Ferdinand po 12 rokoch opúšťa Manchester United. Britské média informovali, že vedenie "červených diablov" neponúklo bývalému reprezentantovi Albiónu nový kontrakt. Ferdinand odohral za ManU 454 zápasov, v ktorých strelil osem gólov.

"V uplynulých mesiacoch som dlho a tuho rozmýšľal o mojej budúcnosti. Po 12 rokoch pôsobenia v najlepšom futbalovom klube na svete som sa rozhodol, že nastal ten správny čas otvoriť novú kapitolu. Cítim sa zdravý a v dobrej kondícii. Som pripravený na novú výzvu," povedal Ferdinand vo svojom vyhlásení na oficiálnej webovej stránke, ktoré sprostredkovala agentúra Reuters.

Ferdinand prišiel na Old Trafford v roku 2002 z Leedsu United za 29,1 milióna libier. Za éry trénera Alexa Fergusona sa stal šesťkrát víťazom anglickej Premier League, dvakrát získal Ligový pohár a v roku 2008 sa tešil z triumfu v Lige majstrov. "Prišiel som do Manchestru s cieľom získať cenné trofeje. Ani v kútiku duše som však nedúfal, že dosiahnem v drese United toľko úspechov. Splnili sa mi detské sny. Ťažko vypichnúť najkrajší moment, no nikdy nezabudnem na prvý ligový titul a víťazstvo v Lige majstrov po fantastickom finále proti londýnskej Chelsea v Moskve," dodal 35-ročný stopér.