Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Futbal

Ronaldo prekonal rekord Raula, za Real Madrid dal už 324 gólov

Cristiano Ronaldo počas odovzdávanie cien Zlatá lopta Foto: TASR/AP

Podľa štatistík Realu i denníka Marca ale dosiahol Ronaldo svoj 324. gól už v predchádzajúcom dueli Ligy majstrov proti Malmö FF. Štatistiky La Ligy mu ale uvádzajú o jeden presný zásah menej.

Madrid 17. októbra (TASR) - Cristiano Ronaldo prekonal v sobotu rekord Raula Gonzaleza v počte strelených gólov za Real Madrid. Portugalský futbalový kanonier v domácom ligovom dueli proti Levante zvýšil po polhodine hry na 2:0 a na konte tak má za "biely balet" spolu 324 presných zásahov v 310 súťažných dueloch. Raul ich má 323.

Podľa štatistík Realu i denníka Marca ale dosiahol Ronaldo svoj 324. gól už v predchádzajúcom dueli Ligy majstrov proti Malmö FF. Štatistiky La Ligy mu ale uvádzajú o jeden presný zásah menej. Raul, ktorý hrá momentálne za New York Cosmos a v novembri ukončí profesionálnu hráčsku kariéru, poteboval na 323 gólov za Real Madrid 741 duelov.

Ronaldo dosiahol 324 gólov za Real v piatich súťažiach - liga (231), Liga majstrov (67), Španielsky pohár (21), španielsky Superpohár (3) a európsky Superpohár (2).