Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Futbal

Rozhodca zrušil zápas medzi Malajziou a Saudskou Arábiou

Ilustračné foto Foto: TASR/Jozef Ďurník

Dôvodom boli nepokoje na tribúnach štadióna Shah Alam v Selangore.

Selangor 8. septembra (TASR) - Organizátori museli v utorok zrušiť futbalový zápas kvalifikácie majstrovstiev sveta ázijskej zóny medzi Malajziou a Saudskou Arábiou. Dôvodom boli nepokoje na tribúnach štadióna Shah Alam v Selangore.

Hostia zo Saudskej Arábie viedli v stretnutí A-skupiny 2:1, no v 87. minúte ho rozhodca prerušil po tom, čo fanúšikovia začali hádzať na hraciu plochu dymovnice a pyrotechniku. Hráči oboch tímov odišli do šatní a na ihrisko sa už nevrátili. Duel neskôr zrušili a o jeho ďalšom osude rozhodne až Medzinárodná futbalová federácia (FIFA).

Malajzia figuruje na dne tabuľky A-skupiny a minulý týždeň utrpela rekordnú prehru 0:10 so Spojenými arabskými emirátmi. Po stretnutí rezignoval na svoj post tréner Dollah Salleh, na jeho miesto zasadol bývalý reprezentačný stredopoliar Ong Kim Swee.

Ten pred utorňajším zápasom vyzval nahnevaných fanúšikov, aby sa vyhli nepokojom a násilnostiam. Miestna extrémna fanúšikovská skupina Ultras Malaya naopak sľúbila protesty. Na štadión preto prišlo množstvo policajtov. Informovala agentúra Reuters.