Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Futbal

SFZ uskutočnil svoj prvý online videorozhovor v priamom prenose

Ján Kováčik Foto: TASR

V takmer 40 minútovom rozhovore sa Kováčik vyjadril k rôznym aktuálnym témam, ako napríklad reprezentácia vo všetkých kategóriách.

Bratislava 29. januára (TASR) - Slovenský futbalový zväz (SFZ) v stredu predpoludním uskutočnil svoj prvý online videorozhovor v priamom prenose na oficiálnej webovej stránke www.futbalsfz.sk. Na otázky návštevníkov webu ako aj oficiálneho konta futbalového zväzu na Facebooku odpovedal prezident SFZ Ján Kováčik. TASR o tom informoval Juraj Čurný, manažér komunikácie a PR SFZ.

V takmer 40 minútovom rozhovore sa Kováčik vyjadril k rôznym aktuálnym témam, ako napríklad reprezentácia vo všetkých kategóriách, projekt rekonštrukcie, modernizácie a výstavby futbalových štadiónov, fungovanie SFZ a niektorých jeho komisií, ako aj prečo sa rozhodol podporiť prezidentskú kandidatúru Roberta Fica. "Videonline rozhovory v priamom prenose sú súčasťou našej stratégie byť primárnym zdrojom informácií o slovenskom futbale a to prostredníctvom trvalého zvyšovania tvorby našej vlastnej produkcie," uviedol v tlačovej správe Juraj Čurný, ktorý rozhovor s J. Kováčikom viedol a dodal: "Vedeli sme o popularite "klasických" online internetových rozhovorov, ale chceli sme tento model povýšiť na vyššiu úroveň. Video je najžiadanejšou formou internetového obsahu, ktoré oproti čisto písanej forme dokáže sprostredkovať aj emócie a reakcie. Ďalšou pridanou hodnotou je to, že máme k dispozícii materiál, ktorý vieme poskytnúť nielen všetkým médiám, ale aj tej najširšej verejnosti. Vďaka tomu môžeme, v tomto prípade vyjadrenia najvyššieho predstaviteľa SFZ, komukoľvek sprostredkovať v úplnosti. Je to zároveň aj potvrdením trendu čo najväčšej otvorenosti a priameho kontaktu s verejnosťou."

Čurný zároveň zdôraznil, že v tomto projekte plánuje SFZ pokračovať. "Som veľmi šťastný a hrdý, že ako prvý športový zväz sme úspešne zrealizovali tento typ komunikácie a budeme v nej pokračovať aj naďalej. Po stránke technológie sme si overili, že je možné už v zásade odkiaľkoľvek uskutočniť takýto priamy prenos, čo chceme v budúcnosti využiť napríklad v prípade reprezentačných trénerov alebo hráčov aj na zahraničných výjazdoch. Stále viac a viac chceme zároveň do komunikácie vtiahnuť aj fanúšikov," dodal Juraj Čurný.

Do budúcnosti plánuje SFZ priame prenosy z tlačových konferencií, zápasov mládežníckych reprezentácií (Slovakia Cup 2014) a ďalších oficiálnych udalostí SFZ.