Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Futbal

Slaviu Praha povedie s obrovskou cťou nový tréner Šilhavý

Na archívnej snímke futbalový tréner Jaroslav Šilhavý (vpravo). Foto: TASR/AP

Z hry tak vyšachoval slovenských kandidátov Martina Ševelu (AS Trenčín) a Adriána Guľu (MŠK Žilina).

Praha 5. septembra (TASR) - Novým trénerom českého futbalového klubu Slavia Praha sa stal Jaroslav Šilhavý. Už bývalý kouč mestského rivala Dukly nahradil vo funkcii Dušana Uhrina, ktorého vedenie klubu z Edenu odvolalo minulý týždeň.

Kandidátov na uvoľnené miesto po Uhrinovi bolo viacero. Hovorilo sa o menách ako Luboš Kozel, Radoslav Látal, Zdeněk Zeman, české médiá spomínali aj slovensku dvojicu Martin Ševela (AS Trenčín), Adrián Guľa (MŠK Žilina). Zamestnávateľ slovenských hráčov Dušana Šventa a Jaroslava Mihalíka napokon siahol po Šilhavom.

"Predstavenstvo SK Slavia Praha menovalo na návrh generálneho riaditeľa pana Martina Kroba novým trénerom A-tímu Jaroslava Šilhavého," napísal predseda predstavenstva Slavie Jaroslav Tvrdík na sociálnej sieti Twitter v pondelok podvečer.

"Ide o výborného trénera s mnohými úspechmi. Od začiatku bol jedným z hlavných kandidátov na nástupcu za Dušana Uhrina. Chcel by som poďakovať pánovi Šilhavému i Dukle za férové jednania," dodal Tvrdík pre oficiálny klubový web.

Šilhavý na začiatkoch deväťdesiatych rokov nastupoval za Slaviu ako hráč. "Je mi obrovskou cťou, že budem trénovať klub s tak veľkou tradíciou a ambíciami," povedal bývalý obranca, ktorý drží rekord v počte odohratých zápasov v českej i československej lige. Celkovo nastúpil na 465 duelov a zaznamenal 26 gólov.

Doteraz v kariére pôsobil ako asistent na Žižkove, v Sparte i pri národnom tíme. Potom bol hlavným koučom v Kladne, Plzni a Českých Budějoviciach. S Libercom v sezóne 2011/2012 oslávil zisk majstrovského titulu. Po angažmán v Jablonci zamieril do Dukly, odkiaľ ho po piatich kolách zlanárila Slavia.