Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Futbal

Slovan Bratislava získal mladé posily Čavriča a Vernona

Ilustračná snímka Foto: TASR/Pavel Neubauer

Defenzívne rady Bratislavčanov vystuží stopér Vernon de Marco Morlacchi, ktorý do Slovana prichádza z Michaloviec na polročné hosťovanie s opciou na prípadné predĺženie.

Bratislava 6. septembra (TASR) - V závere prestupového obdobia získal slovenský futbalový klub Slovan Bratislava dve posily. Novými hráčmi sú 22-ročný srbský útočník Aleksandar Čavrič a 23-ročný španielsky stredný obranca Vernon de Marco Morlacchi. Informoval o tom rekordný slovenský majster na oficiálnom webe.

"V závere prestupového obdobia sme sa snažili posilniť káder a priviedli sme do mužstva dvoch nových hráčov. Chceli sme doplniť posty, kde sme nemali dostatok alternatív. Do útoku prichádza veľmi talentovaný srbský mládežnícky reprezentant Aleksandar Čavrič, ktorý má skúsenosti z európskeho futbalu i mládežníckych šampionátov. Počítame s ním na hrot útoku, prípadne môže nastúpiť aj na krídle. Ďalšou novou tvárou je taktiež mladý stopér Vernon de Marco Morlacchi, ktorý na Slovensku pôsobí štyri roky a prichádza na hosťovanie z Michaloviec. Ak nás presvedčí svojimi výkonmi, budeme môcť uplatniť opciu na trvalý prestup," povedal člen predstavenstva a viceprezident klubu Ivan Kmotrík ml.



Čavrič do Slovana Bratislava prestupuje z belgického Genku, "belasí" s ním podpísali zmluvu na štyri roky. Dobre stavaný útočník patrí vo veku 22 rokov k výrazným talentom srbského futbalu. V súčasnosti je stabilným členom základnej jedenástky srbskej reprezentácie do 21 rokov a zúčastnil sa na troch mládežníckych európskych šampionátoch. Už ako osemnásťročný vstúpil do najvyššej srbskej súťaže a v drese OFK Belehrad strelil v šesťdesiatich zápasoch šestnásť gólov. V roku 2014 KRC Genk mladého Srba kúpil za 1,5 milióna eur. Po príchode do Genku sa Čavrič presadil do zostavy a pripísal si osemnásť štartov. Väčšiu časť ročníka 2015/2016 strávil na hosťovaní v dánskom prvoligovom klube AGF Aarhus, kde pravidelne nastupoval v základnej jedenástke. V srbských mládežníckych výberoch odohral 24 zápasov a zaznamenal tri presné zásahy. Zahral si na majstrovstvách Európy do 19 rokov v rokoch 2012 a 2013 i na európskom šampionáte do 21 rokov v roku 2015. Na šampionáte v roku 2013 navyše získal so Srbmi zlaté medaily. Počas aktuálnej kvalifikácie vynechal v srbskej „21-ke“ jediný duel a strelil dva góly. Nastúpil aj v piatkovom kvalifikačnom stretnutí proti Taliansku, v ktorom na pozícii hrotového útočníka odohral 67 minút. Čavrič sa v Slovane Bratislava znovu stretne s Vladimirom Radenkovičom, ktorý ho z pozície asistenta trénera viedol v srbskej reprezentácii do 21 rokov.

Defenzívne rady Bratislavčanov vystuží stopér Vernon de Marco Morlacchi, ktorý do Slovana prichádza z Michaloviec na polročné hosťovanie s opciou na prípadné predĺženie. Vo Fortuna lige odohral celkom 34 zápasov a strelil päť gólov, z toho až tri hlavou. Na prelome júla a augusta bol Vernon na skúške v španielskom druholigovom Levante, kde svojimi výkonmi zaujal, avšak kluby sa následne nedohodli na podmienkach prestupu.