Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Futbal

VIDEO: Slováci majú úspešne za sebou i druhý ťažký duel s Cyperčanmi

Slovenskí futbaloví reprezentanti do 21 rokov, archívna snímka Foto: Teraz.sk/SFZ

Cyperčania rovnako ako v prvom zápase hrýzli predovšetkým zo začiatku.

Larnaka 5. septembra (TASR) - Slovenskí futbaloví reprezentanti do 21 rokov zvládli aj druhé ťažké stretnutie s cyperskými rovesníkmi v kvalifikácii o postup na majstrovstvá Európy 2017 tejto vekovej kategórie do Poľska. Na myjavské víťazstvo 2:0 nadviazali pondelňajším triumfom 3:0 v Larnake.

Cyperčania rovnako ako v prvom zápase hrýzli predovšetkým zo začiatku. Kým na Kopaniciach sa na góly čakalo do druhého polčasu, na pôde súpera Slováci odštartovali zásahom hneď v úvodnej minúte. Jeho autorom sa stal Martin Chrien, ktorý má v aktuálnej eliminácii smolu na zranenia - po domácich vystúpeniach práve s Cyprom a Tureckom vynútene nedokončil ani pondelňajší duel.



"Aj keď to bolo v úvode nesmierne náročné, zvykli sme si a dominovali sme. Vypracovali sme si tiež ďalšie šance, rozdiel v skóre mohol byť ešte väčší," podotkol autor druhého zásahu Matúš Bero. Zverenci Čecha Pavla Hapala dosiahli "iba" o gól bohatší úspech, no záver už herne pripomínal exhibičné vyvrcholenie domáceho súboja s Tureckom (5:0), cyperskí futbalisti sa ocitli v úlohách štatistov.


"Utiahli sme konfrontáciu v týchto ťažkých podmienkach, teplo v prvom polčas bolo neuveriteľné, hráčov sme naň pripravovali. Za stavu 1:0 prišla pasáž, v ktorej sa zdalo, že domáci preberajú iniciatívu. Náskok 2:0 nám pomohol, zvíťazili sme zaslúžene a získali sme dôležité body k postupu," uviedol Hapal.



Tím SR "21" zvýšil svoje vedenie na čele 8. skupiny pred druhým Holandskom na päť bodov. Spečatiť účasť na šampionáte bude môcť 7. októbra pred prajným myjavským publikom proti Bielorusku, ktoré je zatiaľ jeho jediný premožiteľ v tejto kvalifikácii. Postačí mu bod, už skôr ho môžu do Poľska poslať zaváhania Turecka a Holandska. "Chýba nám posledný krok, toto mužstvo má obrovský potenciál," dodal Bero.

Mladých Slovákov v Larnake zastihla hlasitá podpora krajanov. "Vďaka slovenským divákom som mal pocit, ako keby sme sa predstavili v Myjave," ocenil Albert Rusnák ml., ktorý peknou strelou stanovil rezultát 3:0.