Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Futbal

Sparta Praha angažovala útočníka Mebrahtua

Na archívnej snímke hráči Sparta Praha. Foto: TASR/AP

Sparta reagovala na dlhodobé zdravotné problémy útočníkov Václava Kadleca a Václava Drchala, ako aj slabú produktivitu.

Praha 20. augusta (TASR) - Novou posilou českého futbalového klubu Sparta Praha sa stal dvadsaťsedemročný útočník Golgol Mebrahtu. Doteraz patril konkurenčnej Mladej Boleslavi, kde sa s ním dohodli na predčasnom ukončení zmluvy.

Sudánsky rodák s eritrejskými koreňmi a austrálskym pasom podpísal podľa idnes.cz so Spartou kontrakt do júna 2019. "Som šťastný. Sparta je veľký klub, ktorý je známy v celej Európe. Je mi cťou, že som tu a dúfam, že tu prežijem úspešné obdobie," povedal pre klubový web.

Sparta reagovala na dlhodobé zdravotné problémy útočníkov Václava Kadleca a Václava Drchala, ako aj slabú produktivitu. Pražania neprežívajú dobrý štart do sezóny, senzačne vypadli v predkole Európskej ligy so srbskou Suboticou a naposledy v lige len remizovali doma s Příbramou 2:2.

Mebrahta angažovala Mladá Boleslav v lete 2016 zo Sydney. Vo svojej prvej sezóne dal osem gólov, v ďalšej nastúpil len na 14 zápasov, ale strelecky sa presadil šesťkrát. Po príchode nového trénera Jozefa Webera sa však zo zostavy vytratil, klub s ním nepočítal a v minulých dňoch s ním rozviazal zmluvu. Sparta ho získala ako voľného hráča.