Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 6. máj 2024Meniny má Hermína
< sekcia Futbal

M. Salvini je proti rušeniu zápasov za násilie a rasizmus

Matteo Salvini, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Prezident futbalovej federácie Gabriele Gravina navrhuje zvýšenie počtu pracovníkov bezpečnostných zložiek a odstránenie bariér medzi sektormi na tribúnach.

Rím 7. januára (TASR) - Predstavitelia talianskej vlády a národnej futbalovej federácie mali na pondelňajšom mítingu v Ríme protichodné názory na trestanie násilných a rasistických prejavov počas zápasov. Stretnutie vyvolali udalosti v Miláne z 26. decembra.

Počas zápasu fanúšikovia domáceho Interu urážali obrancu Neapola tmavej pleti Kalidoua Koulibalyho. Pred stretnutím domáci chuligáni pobodali štyroch fanúšikov hostí a prišlo aj k tragédii, keď na následky zranení po bitke prišiel o život priaznivec Interu.

Taliansky minister vnútra a vicepremiér Matteo Salvini je proti predčasnému ukončeniu zápasov pre násilie, či rasizmus. Naopak, vedenie federácie chce skrátiť a zjednodušiť procedúry, ktoré by viedli k exemplárnym trestom. "Zrušiť zápas pre násilnícke prejavy je ako pohyb na tenkom ľade. V rukách je osud množstva priaznivcov, ktorí by trpeli pre pár nespratníkov. Navyše je veľmi náročné nájsť správne kritériá pre takto vážne rozhodnutie," povedal Salvini podľa agentúry AP.

Prezident futbalovej federácie Gabriele Gravina navrhuje zvýšenie počtu pracovníkov bezpečnostných zložiek a odstránenie bariér medzi sektormi na tribúnach. Zároveň volá po intenzívnejšom monitorovaní ľudí, ktorí navštevujú futbalové zápasy.