Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Futbal

Trenčania chcú v pohárovej Európe uspieť

Tréner AS Trenčín Martin Ševela, archívne foto Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Podľa kapitána a brankára Miloša Volešáka sú šance oboch tímov vyrovnané.

Trenčín 16. júla (TASR) - Futbalisti AS Trenčín nastúpia do prvého zápasu 2. predkola Európskej ligy UEFA proti Vojvodine Novi Sad poučení z vlaňajšej skúsenosti. Slovenský vicemajster vtedy najskôr vyradil švédsky tím IFK Göteborg, ale potom nestačil na rumunskú Astra Giurgiu. Trenčania majú v živej pamäti najmä prvý duel, ktorý po individuálnych chybách prehrali doma 1:3.

Asistent trénera Martin Ševela pred dvojzápasom povedal, že jeho tím dôverne pozná pohárovú matematiku. "Hlavným cieľom určite bude doma neinkasovať, verím, že sme sa poučili z vlaňajška. Nálada v kabíne je bojovná, určite chceme uspieť. Na toto sme čakali rok. Nechceme byť v Európskej lige fackovacími panákmi. Už vlani sme pri troche šťastia mohli postúpiť cez rumunského súpera do ďalších bojov. Chalani sú pripravení, stačí už len vybehnúť na trávnik a na ihrisku odovzdať maximum," naznačil trenčianske ambície Ševela. Vojvodina je podľa neho kvalitný mix hráčov bez výraznejšej hviezdy. "Majú však výborne obsadený každý post. Je to vyvážené, kvalitné mužstvo. Aj keby sme náhodou inkasovali tak, ako vlani, som presvedčený, že ak budeme v ofenzíve aspoň o 50 percent efektívnejší ako v sobotu proti Dunajskej Strede, budeme skórovať aj my," dodal Ševela.

Podľa kapitána a brankára Miloša Volešáka sú šance oboch tímov vyrovnané. "My určite chceme vyhrať, myslím, že máme na to, aby sme postúpili ďalej. Šance vidím päťdesiat na päťdesiat. Taktika neinkasovať bude platiť aj v zápase u súpera. Každý vie, čo sa stalo vlani, musíme sa dať pozor na chyby jednotlivcov. O Srboch máme strohé info, práve po tlačovej konferencii nasleduje rozbor ich hry. Ale je to klasická balkánska škola. Verím, že sa úspešne popasujeme so súperom a to s úspešným koncom pre nás," prezentoval názor kabíny Volešák.

Zápas AS Trenčín - Vojvodina Novi Sad je na programe vo štvrtok o 17.30 SELČ na štadióne v Dubnici nad Váhom.

predpokladaná zostava AS Trenčín: Volešák – Čögley, Kleščík, Rundič, Holúbek – Baez – Kubík, Hajradinovič, Lobotka, Simon – Jairo