Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Futbal

V Grécku zatkli viac ako 50 chuligánov v reakcii na smrť policajta

Ilustračné foto. Foto: Teraz.sk - Jaroslav Taldík

V súčasnosti platia v krajine nové pravidlá, podľa ktorých musia futbaloví priaznivci pred zakúpením vstupenky na stretnutia zaregistrovať svoju totožnosť.

Atény 22. apríla (TASR) - Grécka polícia v pondelok zatkla viac ako 50 ľudí podozrivých zo zapojenia sa do aktivít organizovaných chuligánskych gangov. Tie majú na svedomí výtržnosti na volejbalovom zápase medzi Olympiakosom Pireus a Panathinaikosom Atény v decembri minulého roka, po ktorom zomrel policajt. Tridsaťjedenročný Giorgos Lyggeridis podľahol v nemocnici zraneniam po zásahu svetlicou.

Miestne úrady vtedy zatkli 18-ročného mladíka za údajné hodenie svetlice. Pondelňajšia veľká razia bola snahou potlačiť organizované skupiny chuligánov na futbalových, volejbalových a basketbalových zápasoch v Grécku.

Po smrti policajta vláda uzavrela štadióny na dva mesiace. V súčasnosti platia v krajine nové pravidlá, podľa ktorých musia futbaloví priaznivci pred zakúpením vstupenky na stretnutia zaregistrovať svoju totožnosť. Informovala agentúra dpa.