Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Futbal

Vitteka vypískali, sklamalo ho publikum

Vitteka vyprevádzali diváci z ihriska ironickým potleskom Foto: TASR

Ich správanie mu však nevezme chuť reprezentovať.

Bratislava 9. septembra (TASR) - S 23 gólmi najlepší strelec v histórii slovenskej futbalovej reprezentácie Róbert Vittek bral remízu 0:0 s Ukrajinou všetkými desiatimi a zároveň priznal, že tím vďaka tomuto výsledku spravil rázny krok k postupu na finálový turnaj EURO 2016.

"Bol to náročný zápas, najmä čo sa týka bojovnosti. Ukrajinci museli a my sme chceli, napokon to dopadlo tak, ako to dopadlo. Určite sme teraz opäť o niečo bližšie k postupu ako oni a osud máme v našich rukách," povedal 33-ročný útočník, ktorý sa do národného tímu vrátil po dvaapolročnej odmlke. Tréner Ján Kozák mu dal dôveru od začiatku stretnutia, na hrote sa bil o každú loptu, ale do zakončenia sa nedostal. "Necítil som nejaký extra veľký tlak na moju osobu. Ale je pravda, že týždeň pred zápasom som nemal ideálny, trénoval som len tri či štyri dni. Nebolo to pre mňa jednoduché. A čo sa týka môjho výkonu, viem hrať aj lepšie," sebakriticky priznal hráč bratislavského Slovana.



Vittek si v Žiline musel vypočuť v druhom polčase skandovanie publika "Vittek dole" a pri striedaní v 66. minúte ho fanúšikovia vyprevádzali z ihriska ironickým potleskom. "Človeka to po toľkých rokoch sklame, ale nechcem to komentovať. Verím, že nás ľudia budú podporovať. Reprezentácia nie je o Vittekovi, ale o všetkých hráčoch," tvrdil Vittek, ktorému však správanie fanúšikov nevezme chuť ďalej reprezentovať. "Bolo by veľmi smutné, keby som sa kvôli pár ľuďom vzdával niečoho. Sklamaný z toho môžem byť, ale život sa nekončí. Sú aj dôležitejšie veci v živote," snažil sa byť nad vecou "Viťo".

Slováci si pred októbrovou kvalifikačnou derniérou udržali trojbodový odstup od Ukrajiny. V prípade, že už 9. októbra zdolajú Bielorusko, postúpia premiérovo na kontinentálny šampionát. Keby sa im to aj nepodarilo, k dispozícii ešte budú mať druhý pokus v Luxembursku (12. októbra). "Máme odstup pre Ukrajinou taký, aký sme chceli. Ešte nás čakajú dva nie ľahké zápasy, ale verím, že ich zvládneme," uzavrel Vittek.