Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Futbal

Zápas v Osnabrücku nedohrali, rozhodcu trafili do hlavy

Ilustračné foto Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Je to pre nás skutočný debakel, skonštatoval manažér Osnabrücku Lothar Gans.

Frankfurt 10. augusta (TASR) - Pondelňajší zápas 1. kola Nemeckého pohára medzi futbalistami treťoligového VfL Osnabrück a druholigového RB Lipsko nedohrali. Hlavného rozhodcu súboja Martina Petersena totiž trafil do hlavy zapaľovač hodený z tribúny a arbiter, hoci nevyzeral byť vážne zranený, duel predčasne ukončil za stavu 1:0 pre domácich v 71. minúte.

"Je to pre nás skutočný debakel. Bol to jeden človek z 13.000 na štadióne, ale to nie je samozrejme ospravedlnenie. Je nám to veľmi ľúto," citovala manažéra Osnabrücku Lothara Gansa agentúra DPA, podľa ktorej Petersen napokon musel do nemocnice.

V pondelok boli v hre aj Slováci, Hertha Berlín, za ktorú odohral celý zápas slovenský reprezentačný obranca Peter Pekarík, vyhrala na ihrisku Arminie Bielefeld 2:0. V drese Norimbergu na ihrisku Aalenu v základe nastúpil útočník Jakub Sylvestr, ktorý hral do 64. minúty. Duel skončil aj po predĺžení bez gólov, v rozstrele zo značky 11 m uspel Norimberg, keď až štyria domáci hráči nepremenili svoje pokusy.