Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Hokej

Kanada zdolala Dánsko 6:1, hetrik Hodgsona

Kanaďan Troy Brouwer (uprostred) bojuju o puk s Dánmi Oliverom Lauridsenom (vľavo) a Patrickom Galbraithom na majstrovstvách sveta v ľadovom hokeji v zápase A-skupiny medzi Kanadou a Dánskom v Minsku 15. mája 2014. Foto: TASR/AP

Hokejisti Švédska zvíťazili vo štvrtkovom večernom stretnutí na MS v Minsku nad Francúzskom 2:1 a zásluhou trojbodového zisku sa usadili na čele A-skupiny.

Minsk 15. mája (TASR) - Minsk 15. mája (TASR) - Hokejisti Kanady zvíťazili na MS v Minsku nad Dánskom 6:1 a usadili sa na čele A-skupiny. Tromi gólmi sa o víťazstvo zámorského tímu pričinil útočník Cody Hodgson.

Kanaďania nastúpia v piatok o 15.45 SELČ proti Taliansku, Dáni budú hrať v sobotu o 15.45 proti Čechom.


Priebeh zápasu:

Prvú vážnejšiu šancu mal v 6. minúte Dán Bjorkstrand, ale úspešný nebol. Známe nedáš-dostaneš potvrdil o pár sekúnd na opačnej strane Hodgson, ktorý v protiútoku prestrelil Gralbraitha - 1:0. Kanaďanov tento zásah upokojil, no do ofenzívy sa príliš nehrnuli. V 10. minúte potrestal ich chybu Nicklas Jensen, ktorý zúročil prihrávku Madsena - 1:1. V závere úvodnej časti si Kanaďania vypracovali niekoľko šancí, no skóre sa už nezmenilo.

V 26. minúte vrátil Kanaďanom vedenie opäť Hodgson, ktorý získal puk po zlej rozohrávke súpera a tvrdou strelou prekonal dánskeho brankára. Dáni sa viac sústredili na defenzívu a ich brankár musel v druhej časti čeliť až 20. strelám. Do druhej prestávky však už neinkasoval.

Kanadský tím o svojom víťazstve definitívne rozhodol v úvode tretej časti. V rozmedzí od 42. do 44. minúty sa dvakrát presadil Matt Read a upravil na 4:1. V 49. minúte Huberdeau využil nedôraz obrany Dánov a pridal piaty gól. Cody Hodgson dokonal svoj hetrik v 51. minúte, keď bol na konci presilovkovej akcie. Blízko k hetriku bol aj Read, no v 59. minúte jeho strelu zastavila konštrukcia dánskej bránky.

A-skupina:

Kanada - Dánsko 6:1 (1:1, 1:0, 4:0)
Góly:
6. Hodgson (Kadri, Ellis), 26. Hodgson, 42. Read (Turris, Chimera), 44. Read (Turris, Myers), 49. Huberdeau (Rielly, Ellis), 51. Hodgson (Garrison, Kadri) – 10. N. Jensen (Madsen, Staal). Rozhodovali: Dremejl (Slov.), Šindler (ČR) – Puolakka (Fín.), Raming (Rus.), vylúčení na 2 min.: 4:4, presilovky: 1:0, oslabenia: 1:0, 7085 divákov.

Kanada: Scrivens – Bieksa, Garrison, Coburn, Myers, Ellis, Gudbranson, Rielly – Schenn, Burrows, MacKinnon – Turris, Read, Chimera – Hodgson, Brouwer, Kadri – Huberdeau, Monahan, Ward – Scheifele

Dánsko: Galbraith – Larsen, Lassen, Lauridsen, Kristensen, Bruggisser, Jesper B. Jensen, Lauridsen – Green, M. Poulsen, Christensen – N. Jensen, Staal, Madsen – Hansen, Spelling, Boekder – Storm, Bjorkstrand, A. Poulsen.

Hlasy po zápase: (zdroj: www. iihfworlds2014.com)

Cody Hodgson, autor troch gólov Kanady: "Mali sme taktiku držať puk čo najviac v tretine súpera. To sa nám aj podarilo a premietlo sa to do času stráveného v útočnom pásme."

Jonathan Huberdeau, útočník Kanady: "Dnes bol pre nás Cody (Hodgson) veľkou posilou. My všetci vieme, že je to dobrý hráč a dnes to potvrdil.

Jannik Hansen, útočník Dánska: "V tomto zápase sme mali asi 30 striel a aj dosť šancí v ofenzíve. Napriek tomu sme neboli úspešní. Musíme sa na tomto zápase poučiť."