Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Hokej

Bližňák podpísal ročný kontrakt so Škodou Plzeň

Na archívnej snímke Mário Bližňák Foto: TASR/Pavel Neubauer

Dvadsaťosemročný center pôsobil v Slovane takmer tri sezóny.

Plzeň 8. júla (TASR) - Slovenský hokejový útočník Mário Bližňák sa po utorňajšom odchode zo Slovana Bratislava už v stredu upísal českému extraligistovi HC Škoda Plzeň, v ktorom dohral uplynulú sezónu.

Bližňák po vzájomnej dohode rozviazal kontrakt so Slovanom a na druhý deň podpísal ročnú zmluvu s českým tímom. "O Máriovi sa hovorilo v súvislosti so Slovanom Bratislava. Nakoniec dal prednosť Plzni a českej extralige. Sme za to radi, čakáme, že bude ťahúňom našej produktivity. Určite bude platnou súčasťou tímu hlavne v presilovkách a na buly," povedal športový manažér klubu Tomáš Vlasák pre oficiálnu stránku.

Dvadsaťosemročný center pôsobil v Slovane takmer tri sezóny. Najlepšie mu vyšiel jeho prvý ročník 2012/2013, keď nazbieral 22 bodov (11+11) a pomohol "belasým" k postupu do play off. V ďalších dvoch odohral 73 duelov, no zaznamenal iba jedenásť bodov (5+6).

Uplynulú sezónu dohral práve v drese Plzne, za ktorú nastúpil na 26 zápasov a získal dvanásť bodov (7+5). "V Plzni som bol veľmi spokojný. Aj tréneri ma chválili. Prakticky sme boli stále v kontakte. Keď som sa nedohodol v Bratislave, iné mužstvo ako Plzeň nepripadalo do úvahy, i keď som mal ponuky i odinakiaľ. Teším sa na západ Čiech a na skvelú atmosféru na zápasoch," povedal Bližňák.