Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Hokej

Chára a Meszároš dobojovali o Stanley Cup, Gáboríka čaká siedmy zápas

Kapitán Bostonu Bruins Zdeno Chára Foto: TASR/AP

Kapitán Bostonu Zdeno Chára odohral necelých 24 minút, ale po zápase neskrýval sklamanie.

Boston 15. mája (TASR) - Pre kapitána hokejistov Bostonu Zdena Cháru i jeho slovenského spoluhráča Andreja Meszároša sa sezóna v NHL skončila v 2. kole play off. Bruins v noci na štvrtok prehrali doma s Montrealom Canadiens v siedmom stretnutí semifinále Východnej konferencie 1:3 a celkovo 3:4 na zápasy. Naopak, v hre o postup do konferenčného finále zostáva ešte Marián Gáborík, ktorý prispel asistenciou k víťazstvu Los Angeles Kings nad Anaheimom Ducks 2:1. "Králi" si tak v semifinále Západnej konferencie vynútili rozhodujúci siedmy duel.



V rozhodujúcom zápase v hale TD Garden skóroval Montreal v každej tretine raz. Na zoznam strelcov na strane víťazov sa postupne zapísali Dale Wiese, Max Pacioretty a v presilovej hre Daniel Briere. Brankár Montrealu Carey Price, ktorý zatiaľ v ani jednom zápase nadstavbovej časti nepustil do bránky Slováka Petra Budaja, mal 29 úspešných zákrokov. Kapitán Bostonu Zdeno Chára odohral necelých 24 minút, ale po zápase neskrýval sklamanie. "Klamal by som, ak by som tvrdil, že nie som sklamaný. Najmä po takej vydarenej sezóne," povedal slovenský obranca, ktorý si pri poslednom góle hostí zrazil do vlastnej brány stieľanú prihrávku Briera. Montreal sa vo finále Východnej konferencie proti New Yorku Rangers predstaví po prvý raz od roku 2010, pričom 22. Stanleyho pohár získal naposledy pred 21 rokmi.

Gáborík asistoval pri otváracom góle

V ďalšom stretnutí v noci na stredu sa slovenský útočník Gáborík podieľal piatou asistenciou v play off na triumfe Los Angeles Kings. Gáborík prihral od mantinelu Anže Kopitarovi, ktorý naservíroval tutovku pre Jake Muzzina a ten zblízka otvoril skóre duelu. V defenzívne ladenom zápase zvýšil v 35. minúte na 2:0 pre domácich Trevor Lewis, pričom hostia dokázali odpovedať už len raz zásluhou Kyle Palmieriho. "Králi" sa tak môžu pripravovať na západe na siedmy zápas, ktorý je na programe v noci na sobotu v anaheimskej aréne Honda Center. Víťaz súboja sa stretne v konferenčnom finále so Chicagom Blackhawks. Gáborík má bilanciu 8+5 a momentálne je piatym najproduktívnejším hráčom a najlepším strelcom v nadstavbovej časti.

Radosť Los Angeles Kings z víťazstva nad Anaheimom Ducks.
Foto: TASR/AP


Výsledky - 2. kolo play off NHL

Východná konferencia, siedmy zápas semifinále

BOSTON - MONTREAL 1:3 (0:1, 1:1, 0:1)



Góly: 38. Iginla (Krug, Krejčí) - 3. Weise (Briere, Prust), 31. Pacioretty (Desharnais, Gallagher), 58. Briere (Gallagher, Beaulieu). Brankári: Rask - Price, strely na bránku: 29:15, diváci: 17.565.

/konečný stav série: 3:4, postúpil Montreal/



Západná konferencia, šiesty zápas semifinále

LOS ANGELES - ANAHEIM 2:1 (1:0, 1:1, 0:0)



Góly: 9. Muzzin (Kopitar, GÁBORÍK), 35. Lewis (Williams, Vojnov) - 36. Palmieri (Bonino). Brankári: Quick - Gibson, strely na bránku: 21:21, diváci: 18.519

/stav série: 3:3/




Slováci v akcii:

Zdeno Chára (Boston) 23:40 0 0 0 0 0 4

Marián Gáborík (Los Angeles) 13:58 0 1 1 0 0 2

/legenda: minutáž, góly, asistencie, body, +/-, strely na bránku, trestné minúty, brankári: minutáž, počet inkasovaných gólov/počet striel, percentuálna úspešnosť zásahov/