Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Hokej

Chára možno posilní slovenskú obranu v Minsku, Vůjtek mu bude volať

Na snímke tréner reprezentácie Slovenska Vladimír Vůjtek pred dobrovoľným tréningom slovenskej hokejovej reprezentácie na svetovom šampionáte v Minsku vo štvrtok 15. mája 2014. V piatok čaká Slovákov piaty zápas v základnej A-skupine proti reprezentácii Švédska. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Zatiaľ sa ale nedá predpovedať, kedy by sa mohol pripojiť k národnému tímu.

Minsk 15. mája (TASR) - Slovenskú hokejovú reprezentáciu by mohol na MS predsa posilniť aj kapitán Bostonu Zdeno Chára. Realizačný tím sa s ním pokúsi v najbližších hodinách telefonicky skontaktovať a ak bude zdravotne v poriadku, mohol by priletieť do Minska na záver skupinových bojov. Najbližšie dva zápasy so Švédskom a Talianskom však pravdepodobne ešte nestihne.

Pre Cháru i jeho spoluhráča z obrany Andreja Meszároša sa sezóna v NHL skončila v 2. kole play off, Bruins v noci na štvrtok podľahli doma Montrealu v siedmom stretnutí semifinále Východnej konferencie 1:3 a celkovo prehrali sériu 3:4 na zápasy. Teoreticky by tak pre potreby reprezentácie mohol byť voľný aj Meszároš, tomu sa však po sezóne končí zmluva, navyše po zaradení Marcela Haščáka je na slovenskej súpiske voľné už len jedno okienko.

Jedno miesto je voľné

Na snímke sprava brankár Július Hudáček, Martin Marinčin, Peter Čerešňák a chrbtom Martin Réway počas dobrovoľného tréningu slovenskej hokejovej reprezentácie na svetovom šampionáte v Minsku vo štvrtok 15. mája 2014. V piatok čaká Slovákov piaty zápas v základnej A-skupine proti reprezentácii Švédska.
Foto: TASR/Pavel Neubauer
"Máme voľné iba jedno miesto. Pokúsime sa skontaktovať so Zdenom Chárom. Zatiaľ sa dá ťažko
predpovedať, kedy by sa mohol pripojiť k národnému tímu, nevieme, v akom je zdravotnom stave, keďže sme s ním v poslednej dobe nehovorili. Je to otázka telefonátu. Čisto teoreticky by mohol už dnes sadnúť do lietadla, to je ale skôr utópia,"
uviedol tréner SR Vladimír Vůjtek.

Po februárovom olympijskom turnaji český kouč povedal, že by si nevedel v Soči predstaviť v jednom tíme Miroslava Šatana a Zdena Cháru vzhľadom na ich neurovnaný spor po zákroku v KHL z novembra 2012. Teraz je reálne, že sa obaja stretnú v jednej šatni. "Nechcel by som rozoberať to, čo bolo, chcem sa pozerať do budúcna. To, čo sa stalo, ma nezaujíma," povedal Vůjtek na adresu dvoch dlhoročných lídrov reprezentácie, ktorých kauza dlhé mesiace rezonovala v hokejovej verejnosti.

Fotogaléria: Dobrovoľný tréning


Dobrovoľný tréning

Na snímke sprava Martin Marinčin, Ján Brejčák a Peter Čerešňák vo vozidlách technického zabezpečenia pred dobrovoľným tréningom slovenskej hokejovej reprezentácie na svetovom šampionáte v Minsku vo štvrtok 15. mája 2014. V piatok čaká Slovákov piaty zápas v základnej A-skupine proti reprezentácii Švédska.
Foto: TASR/Pavel Neubauer
Plánovaný štvrtkový tréning reprezentácie sa nakoniec zmenil na dobrovoľný.

Na vedľajšej ľadovej ploche Arény Čižovka tak korčuľovali iba desiati hráči - brankári Jaroslav Janus, Július Hudáček, obrancovia Karol Sloboda, Peter Čerešňák, Vladimír Mihálik a útočníci Juraj Mikúš, Marek Viedenský, Marcel Haščák, Andrej Šťastný a Radoslav Tybor. Ostatní hokejisti trénovali v posilňovni, alebo zvolili iný, ľahší druh prípravy pred piatkovým duelom so Švédskom (19.45 SELČ). Niektorí hráči si pred tréningom zahrali futbalové bago.

Víťazná zostava zo stredajšieho zápasu s Nórskom (5:2) by sa meniť nemala, naštrbiť by ju mohli len zdravotné problémy. "Zatiaľ nie je isté, či bude môcť zajtra nastúpiť Marek Hrivík, ktorý je prechladnutý. Včera nedohral zápas s Nórskom a stále nie je celkom fit," dodal tréner.

Na snímke sprava Martin Marinčin, Ján Brejčák a Peter Čerešňák vo vozidlách technického zabezpečenia pred dobrovoľným tréningom slovenskej hokejovej reprezentácie na svetovom šampionáte v Minsku vo štvrtok 15. mája 2014. V piatok čaká Slovákov piaty zápas v základnej A-skupine proti reprezentácii Švédska.
Foto: TASR/Pavel Neubauer