Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 1. jún 2024Meniny má Žaneta
< sekcia Hokej

Colorado vyhralo v Dallase 5:3 a vynútilo si šiesty zápas

Ľavé krídlo Colorada Avalanche Jonathan Drouin (vľavo) a center Dallasu Stars Sam Steel bojujú o puk v tretej tretine piateho zápasu druhého kola play-off hokejového Stanleyho pohára NHL v Dallase v stredu 15. mája 2024. Foto: TASR/AP

Dva góly hostí vrátane víťazného v 45. minúte strelil Cale Makar, ktorý sa presadil aj v závere druhej tretine, keď vyrovnal na priebežných 2:2.

New York 16. mája (TASR) - Hokejisti Colorada vyhrali v noci na štvrtok v piatom semifinále Západnej konferencie NHL na ľade Dallasu 5:3. Sériu hranú na štyri víťazné zápasy tak znížili na 2:3 a vyhli sa vypadnutiu z play off. Zápas na ich ľade je na programe v sobotu.

Dva góly hostí vrátane víťazného v 45. minúte strelil Cale Makar, ktorý sa presadil aj v závere druhej tretine, keď vyrovnal na priebežných 2:2. Dva kanadské body mal i jeho hviezdny spoluhráč Nathan MacKinnon za presný zásah a asistenciu. Rovnakú bilanciu za Avalanche mal aj Artturi Lehkonen. Na druhej strane sa individuálne najviac darilo Joeovi Pavelskému – svoj tím poslal v 10. minúte do vedenia 1:0 a duel ukončil s bilanciou 1+1. Dva kanadské body mal aj jeho spoluhráč Jason Robertson, ktorý si pripísal dve asistencie. "Snažíme sa to uzavrieť, aby sme mohli ísť ďalej. Je to však súper, ktorý bude bojovať. Nech sa to stane akokoľvek, chceme sa dostať do finále konferencie. Zatiaľ sa nám to nepodarilo, teraz musíme preskupiť sily, pozrieť sa na pár vecí a pokúsiť uspieť vonku," uviedol pre oficiálny web profiligy Pavelski, ktorý zaznamenal svoj 74. presný zásah v play off, čo je najviac spomedzi aktívnych hráčov.

Dallas v stretnutí viedol 1:0 aj 2:1. Avalanche vyšiel vstup do tretieho dejstva, keď sa najskôr presadil Casey Mittelstadt a druhýkrát v stretnutí skóroval Makar. V 46. minúte znížil tečom Logan Stankoven, no gólovú poistku víťazstva "lavín" pridal v 57. minúte MacKinnon. "Odohrali sme najlepší zápas v tejto sérii. Robili sme pekné akcie a všetko začali tvrdou prácou mužstva. Cale predviedol mimoriadny výkon. Tvoril šance nielen pre spoluhráčov, ale aj pre seba. Dokázal zdolať súperov v súbojoch jeden na jedného. Po prvom a druhom inkasovanom góle sme výborne zareagovali. Bol to skvelý tímový výkon," povedal Jared Bednar, tréner Colorada, ktorý zaznamenal 50. víťazstvo v play off, čím vytvoril nový klubový rekord.

Stars nevyužili prvú možnosť spečatiť svoj postup a výborný výkon svojho súpera očakával ich kouč Pete DeBoer: "Vedeli sme, že sa dočkáme ich najlepšieho zápasu v sérii, čo sa aj stalo. Všetci ich veľkí hráči sa zapísali na streleckú listinu, čo sme pravdepodobne tiež očakávali. Páčila sa mi naša hra v druhej tretine. Stalo sa pár vecí, ktoré sme si spôsobili sami. Je v tejto časti sezóny skutočne náročné uspieť. V prvej tretine sme dostali gól na samom konci, to už musíte nejako zvládnuť. Oni využili dve presilovky z dvoch."



NHL - 2. kolo play off

semifinále Západnej konferencie - 5. zápas:

Dallas Stars - Colorado Avalanche 3:5 (1:1, 1:1, 1:3)

Góly
: 10. Pavelski (Duchene, Robertson), 32. Heiskanen (Robertson, Pavelski), 46. Stankoven (Lindell) - 20. Lehkonen (MacKinnon), 38. Makar (Drouin, Rantanen), 42. Mittelstadt (Parise, Girard), 45. Makar, 57. MacKinnon (Lehkonen, Manson). Brankári: Oettinger - Georgijev, strely na bránku: 26:27.

/stav série: 3:2/