Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Hokej

Dvadsiatka po prehre s Nemeckom na Summer Challenge obsadila 3. miesto

Tréner Ernest Bokroš Foto: TASR/Milan Kapusta

Zverenci trénera Ernesta Bokroša viedli po prvej tretine zásluhou gólov Michala Kabáča a Petra Cehlárika 2:0, no sľubný náskok neudržali.

Zuchwill 3. augusta (TASR) - Slovenskí hokejoví reprezentanti do 20 rokov prehrali vo svojom záverečnom vystúpení na letnom turnaji štyroch krajín Summer Challenge vo švajčiarskom Zuchwille s rovesníkmi z Nemecka 2:3 po samostatných nájazdoch. Bez ohľadu na výsledok druhého nedeľňajšieho stretnutia Švajčiarsko - ČR tak na podujatí obsadia konečné tretie miesto.

Zverenci trénera Ernesta Bokroša viedli po prvej tretine zásluhou gólov Michala Kabáča a Petra Cehlárika 2:0, no sľubný náskok neudržali. V 24. minúte znížil Dominik Lascheit a v 45. minúte vyrovnal skóre Patrick Kurz. Zápas dohrávali Slováci bez ofenzívneho lídra Martina Réwaya, ktorý v 60. minúte dostal za kopnutie súpera trest na 5 minút plus do konca stretnutia. Duel sa v riadnom hracom čase i predĺžení skončil nerozhodne 2:2, takže o víťazovi museli rozhodnúť samostatné nájazdy. V nich Nemci premenil oba svoje pokusy, kým Cehlárik a Róbert Lantoši boli neúspešní.



Summer Challenge hráčov do 20 rokov:

Nemecko - Slovensko 3:2 pp a sn (0:2, 1:0, 1:0 - 0:0, 1:0)



Góly: 24. Lascheit, 45. Kurz, rozhodujúci sam. nájazd Michaelis - 9. Kabáč, 14. Cehlárik, 49 divákov