Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Hokej

Džentlmenské gesto Pupáka: Syna učíme, aby bol spravodlivý

Nitran Miroslav Pupák (vľavo). Foto: FOTO TASR/Radovan Stoklasa

Prišlo len niekoľko minút pred koncom tretej tretiny za stavu 1:0 pre hostí, ktorý v tom čase znamenal definitívnu výhru Nitry v sérii a postup do semifinále.

Trenčín 21. marca (TASR) - Spomedzi štvrťfinálových sérií Kaufland play off Tipsport Ligy bola najvyhrotenejšia tá medzi Nitrou a Trenčínom. Až trojica hráčov si odniesla niekoľkozápasové tresty a oba tímy sa obviňovali z likvidačných faulov a podávania podnetov na disciplinárku. O to viac prekvapilo džentlmenské gesto v rozhodujúcich momentoch šiesteho zápasu na trenčianskom ľade.

Prišlo len niekoľko minút pred koncom tretej tretiny za stavu 1:0 pre hostí, ktorý v tom čase znamenal definitívnu výhru Nitry v sérii a postup do semifinále. Domáci kapitán Branko Radivojevič sa pri mantineli snažil tvrdo obrať o puk Miroslava Pupáka a rozhodca odmenil jeho snahu dvomi minútami. Nakoniec sa však nevylučovalo. Tridsaťštyriročný hráč Nitry totiž nakorčuľoval za arbitrami a povedal im, že o faul nešlo.

"Videl som, že Branko ma tam zozadu dobieha a chce mi zdvihnúť hokejku. Netrafil ju, jeho hokejka mi išla k tvári, tak som spravil taký rýchly pohyb, aby ma netrafil. Rozhodca to vyhodnotil tak, že sa ma dotkol, no faul to nebol, tak prečo sa nepriznať. Stále je to len šport a hokej," povedal.

Krásne športové gesto vo vybičovanej sérii navyše v jej rozhodujúcich minútach spravil aj pre svojho syna. "Máme s manželkou krásneho syna, ktorého vychovávame, aby bol spravodlivý. Beriem to tak, že treba ísť príkladom. Nevnímam to ako nejaké veľké gesto, nejako som nad tým nepremýšľal. Aj keby to bol niekto, kto ma celú sériu 'jedoval', čo teda Branko nebol, tak by som sa zachoval rovnako. Je to o charaktere a karma nám to nakoniec vrátila."

Nitra udržala tesný náskok až do záverečnej minúty, v ktorej ho gólom do prázdnej bránky vylepšil Róbert Lantoši. "Corgoni" tak po triumfe v šiestom zápase postúpili do semifinále, v ktorom narazia na Zvolen. "Je viac oddýchnutý. Nemali asi ľahkú sériu, ale predsa asi nebola taká fyzicky náročná ako tá naša. Tu sa však už nepozerá na únavu, vzájomné zápasy zo základnej časti, či niečo podobné. Ide sa naplno, či už so zraneniami, alebo sebazaprením a veríme, že postúpime ďalej," dodal Pupák.