Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 10. máj 2024Meniny má Viktória
< sekcia Hokej

Zvolen triumfoval v samostatných nájazdoch nad Trenčínom 3:2

Hokejisti HKm Zvolen, archívne foto Foto: TASR - Branislav Račko

O prvý gól v zápase sa zaslúžil počas presilovky Ölvecký.

Trenčín 15. septembra (TASR) - Hokejisti HKM Zvolen zvíťazili v utorkovom zápase 3. kola Tipsport Ligy na ľade Dukly Trenčín 3:2 po predĺžení a samostatných nájazdoch.

Hráčom v prvej časti hry častokrát kazila spoluprácu hustá hmla, ktorá sa vznášala nad ľadovou plochou. V tejto sezóne zatiaľ stopercentní Trenčania sa do súpera pustili zhurta, od prvého útoku zavreli Zvolen v jeho vlastnej tretine. Zakončenie Gašparoviča a následne aj Melicháreka však neskončili za Barošovym chrbtom. Po desiatich minútach hry mohol skóre na opačnej strane otvoriť Krejčí, v prečíslení dvoch na jedného zakončil iba do pripraveného Cháberu. Hra sa následne prelievala z jednej strany na druhú, ani jeden tím nechcel urobiť výraznejšiu chybu, ktorá by smerovala ku gólu súpera. Juraškova tvrdá strela v 13. min z ľavého kruhu našla lapačku brankára. Na opačnej strane rozhodca predčasne prerušil hru, hoci ho Baroš ešte nemal vo svojej moci. Tri minúty pred úvodnou sirénou Škvaridlo v trestnom strieľaní neuspel, jeho blafák skončil na betónoch gólmana.

Po prestávke sa Dukla snažila čo najskôr streliť otvárací gól duelu. Blízko k nemu bol v 25. min Gašparovič, keď sa pretlačil cez obrancu a jeho strelu zastavila horná žŕdka bránky. O štyri minúty sa však už ujala presilovková strela Ölveckého spomedzi kruhov, ktorá bola zaslúženým vyústením trenčianskej snahy. Zvolenu sa odpovedať podarilo o štyri minúty. Nájazd dvoch na jedného perfektne zvládol Brabenec s Jurajom Juríkom. Druhý menovaný už nemal problém dostať puk do odkrytej brány. V 35. min šla Dukla po druhý raz do vedenia. Hlinka našiel pred bránkoviskom voľného Melichárka a ten popod padajúceho Baroša upravil na 2:1. Tri minúty pred druhou prestávkou mohol pridať poisťujúci gól Koyš, keď dostal perfektnú prihrávku na pravý kruh, puk však dobre netrafil.

Snaha domáceho kolektívu o strelenie tretieho gólu pokračovala aj v záverečnej časti hry. Vozdeckého zakončenie z prvej nebolo presné a šancu na vyrovnanie nevyužil Fekiač. To, čo sa nepodarilo jemu, napravil v 48. min Krajčí. Presilovková strela Juraška prešla cez spleť tiel a ako posledný ju tečoval Puliš. Veľká príležitosť rozhodnúť duel vo svoj prospech sa Trenčínu núkala v 52. min. Deväťdesiatsekundovú presilovú hru o dvoch hráčov však nevyužila, ba čo viac, Zvolenčania sa počas nej dostali do troch samostatných nájazdov. Tri minúty pred koncom zápasu mal rozhodnutie na hokejke Koyš, ale Baroš puk ukryl medzi betóny. V predĺžení gól nepadol, v samostatných nájazdoch napokon triumfovali hostia.

HK Dukla Trenčín – HKM Zvolen 2:3 pp a sn (0:0, 2:1, 0:1 – 0:0, 0:1)

Góly: 29. Ölvecký, 35. Melichárek - 32. J. Jurík, 48. Puliš, rozh. sam. nájazd Obdržálek. Rozhodovali: T. Orolin - Holienka, Smrek, vylúčení: 6:9, navyše: Zaťko (Trenčín) 10 minút za nešportové správanie, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, 2318 divákov

Povedali po zápase:
Ján Kobezda, tréner Trenčína:
"Začiatok bol pre hmlu pre oba kolektívy nehokejovým prostredím, čo poznačilo prvú tretinu. Druhú aj tretiu sme mali navrch, mohli sme rozhodnúť zápas. Mrzí ma presilová hra o dvoch hráčov, kde sme mali zápas rozhodnúť. Nebudem ju ale radšej hodnotiť, lebo by som musel dať pokutu sám sebe. Zvolen ukázal, ako sa má bojovať. Dúfam, že ďalší zápas zvládneme lepšie."

Andrej Podkonický, asistent trénera Zvolena: "Zápas bol poznačený hmlou. Dnes sme odviedli bojovný výkon. Vo viacerých situáciách nás podržal brankár. Podarilo sa nám ubrániť viaceré oslabenia. Chlapcom ďakujem za výkon. Trenčín mal viac šancí, no nám sa podarilo ich ubrániť, čo v konečnom dôsledku rozhodlo."