Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Hokej

Bubela sa stal posilou Pardubíc, dohodol sa na ročnej zmluve s opciou

Na archívnej snímke Miloš Bubela. Foto: TASR - Martin Baumann

Bubela v uplynulej sezóne pôsobil v majstrovskej Banskej Bystrici, za ktorú odohral 52 zápasov základnej časti so ziskom 39 bodov (18+21). V play off pridal deväť bodov (4+5) v 15 dueloch.

Trenčín 15. júna (TASR) - Slovenský hokejový reprezentant Miloš Bubela bude v nasledujúcej sezóne obliekať dres HC Dynamo Pardubice. Dvadsaťpäťročný útočník podpísal s vedením českého extraligistu ročnú zmluvu, ktorá zahŕňa aj opciu na ďalšiu sezónu.

"S klubom som bol už dlhší čas v kontakte. Pardubice omladzujú káder, potrebovali mladšieho centra. Viem, že idem do kvalitnej ligy s kvalitným zázemím a skvelými fanúšikmi. Teším sa na to," povedal pre TASR Bubela, ktorý sa má v novom klube hlásiť v polovici júla. Dovtedy sa bude pripravovať individuálne.

Bubela reprezentoval svoju krajinu na februárových ZOH v Pjongčangu, kde dal v štyroch zápasoch jeden gól. V uplynulej klubovej sezóne pôsobil v majstrovskej Banskej Bystrici, za ktorú odohral 52 zápasov základnej časti so ziskom 39 bodov (18+21). V play off pridal deväť bodov (4+5) v 15 dueloch. V minulosti hral aj za extraligovú "dvadsiatku", v americkej univerzitnej NCAA a v nižších zámorských súťažiach AHL a ECHL.