Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Hokej

Hokejová ´20´ po obrate so Švajčiarmi víťazom Turnaja štyroch krajín

Slovenskí hokejoví reprezentanti nastúpili v piatok 6. novembra 2015 na svoj úvodný zápas na Nemeckom pohári 2015 v Augsburgu. Na snímke vľavo Patrik Lušňák (Slovensko) a vpravo brankár Ryan Zapolski (USA) počas zápasu USA - Slovensko na turnaji o Nemecký pohár 6. novembra 2015 v Augsburgu. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Pre zverencov trénera Ernesta Bokroša je podujatie turnajovou generálkou na majstrovstvá sveta tejto vekovej kategórie, ktoré sa uskutočnia na prelome rokov vo fínskych Helsinkách.


Poprad 6. novembra (TASR) - Slovenská hokejová reprezentácia do 20 rokov uspela aj vo svojom druhom vystúpení na Turnaji štyroch krajín v Poprade a v predstihu sa stala víťazom celého podujatia. V piatok síce prehrávala so švajčiarskymi rovesníkmi po polovici stretnutia 0:2, no do konca riadnej hracej doby výsledok otočila a napokon triumfovala 3:2.

Obrat spustil úspešným trestným strieľaním Matej Paločko a v 49. minúte ho dokonali v rozmedzí 37 sekúnd Peter Galis a Lukášom Hrušíkom. V záverečnom dueli nastúpia mladí Slováci v sobotu proti Nórsku.

Pre zverencov trénera Ernesta Bokroša je podujatie turnajovou generálkou na majstrovstvá sveta tejto vekovej kategórie, ktoré sa uskutočnia na prelome rokov vo fínskych Helsinkách. Jadro tímu tvoria hráči HK Orange 20, ktorých je v kádri dokopy šestnásť.

Turnaj štyroch krajín hráčov do 20 rokov - 2. deň:
Slovensko - Švajčiarsko 3:2 (0:1, 1:1, 2:0)
Góly:
37. Paločko (tr. strieľanie), 49. Galis (Holešinský, Tatár), 49. Hrušík (Jaroš) - 17. Hischier (Chuard), 33. Privet (Hischier, Schmidli). Rozhodovali: Baluška, Novák - Korba, Gajan, vylúčení: 2:3, presilovky a oslabenia: 0:0, 528 divákov


ďalší výsledok:
Nemecko - Nórsko 4:3 (1:0, 2:1, 1:2)

Ďalší program turnaja:
sobota 7. novembra
11.00 Nemecko - Švajčiarsko
14.30 SLOVENSKO - Nórsko