Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Hokej

Krejčí z Bostonu Čechov neposilní, je unavený

Útočník Bostonu Bruins David Krejčí Foto: TASR/AP

Pridal sa tak k svojim dvom tímovým spoluhráčom kapitánovi Zdenovi Chárovi a Andrejovi Meszárošovi, ktorí neposilnia slovenskú hokejovú reprezentáciu.

Minsk 15. mája (TASR) - Útočník David Krejčí z Bostonu nebude štartovať v drese Česka na hokejových MS v Minsku. Po vypadnutí svojho klubu z play off zámorskej NHL sa trénerovi Vladimírovi Růžičkovi ospravedlnil pre únavu z náročnej sezóny, informoval portál idnes.cz.

Neúčasť Krejčího potvrdil vo štvrtok večer v dejisku šampionátu tlačový hovorca českej reprezentácie Zdeněk Zikmund s tým, že ďalšie podrobnosti oznámi až v piatok. Krejčí mal v uplynulom období nahustený program, absolvoval ZOH v Soči a vlani s tímom bojoval v Stanleyho pohári až do konca. Na MS štartoval naposledy na bronzovom šampionáte 2012.

Kouč Růžička tak dopíše na súpisku dvoch hráčov z trojice, ktorá zatiaľ v Minsku iba trénuje. Šancu má aj Michal Vondrka, v uplynulej sezóne útočník bratislavského Slovana. Okrem neho ešte do bojov nezasiahli obranca Lukáš Kovář a útočník Martin Růžička. Ďalší útočníci Lukáš Kašpar a Milan Gulaš cestujú z Bieloruska domov.