Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Hokej

Hokejový Petrohrad má nové posily, Vlka a Zajaca

Foto: khl.com

Dvojica z kultovej rozprávkovej série No počkaj zajac! má v Ľadovom paláci baviť deti.


Bratislava 11. októbra (Teraz.sk) – Jeden z najbohatších klubov Kontinentálnej hokejovej ligy SKA Petrohrad povolal do svojich služieb legendárne postavičky animovaného seriálu No počkaj! Vlk a Zajac sú už oficiálnymi maskotmi tímu z „Benátok Severu“.

Maskoti SKA Petrohrad Vlk a Zajac.
Foto: News.sport-express.ru
Klub, ktorý v minulosti patril pod armádu, už jedného populárneho maskota má. Je ním kôň Oheň, ku ktorému sa teraz pripojí duo z kultového rozprávkového seriálu. V Ľadovom paláci na domácich zápasoch SKA by mali baviť najmä deti.


Predstavenie maskotov Vlka a Zajaca nájdete v 16. minúte videa:







Nových maskotov predstavil SKA počas slávnostného otvorenia novej klubovej predajne v najväčšom nákupnom stredisku Petrohradu. „Dobrá dramaturgia je vždy založená na reálnom konflikte. Kain - Ábel, Jago – Othello,“ opisoval moderátor ceremoniálu, prečo došlo k výber kreslených postavičiek Vlka a Zajaca za symboly armádnikov. Dokonca spomenul aj antihrdinov akčných filmov, ako napríklad boxérov Rockyho Balbou a Ivana Draga.

Maskot SKA petrohrad kôň Oheň.
Foto: SKAPetrohrad.ru
Doterajší maskot kôň Oheň sa k hviezdami nabitému tímu z Petrohradu pripojil 22. februára 2009, kedy sa predstavil publiku zápasu s Mettalurgom Magnitogorsk. Klubová stránka ho charakterizuje ako superenergického, emotívneho, hravého a dobromyseľného koňa. Predstavovať charaktery Vlka a Zajaca by bolo asi zbytočné, generácie Slovákov videli seriál mnoho ráz.

Ukážka zo seriálu No počkaj!








So zajacmi sa roztrhlo vrece

Maskoti MS 2015 v ľadovom hokeji.
Foto: Facebook
Hviezdne dvojice z animovaných rozprávkových seriálov sú teraz v móde. Napríklad maskotmi budúcoročných hokejových majstrovstiev sveta v Českej republike budú Bob a Bobek. O týchto maskotoch sa dočítate v tomto článku na portáli Teraz.sk.