Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Hokej

V piatom semifinále play off vyhrali Košice nad Piešťanmi

Brankár Tomáš Tomek/Ilustračné foto. Foto: TASR/Martin Baumann

V úvodnej desaťminútovke mali navrch hostia z Piešťan.

Košice 1. apríla (TASR) - Hokejisti HC Košice zvíťazili v piatom semifinálovom stretnutí play off Tipsport extraligy v Steel aréne nad ŠHK 37 Piešťany 3:0 a už iba jedno víťazstvo ich delí od postupu do siedmeho finále v rade. V sérii hranej na štyri víťazstvá vyhrávajú 3:2.

V úvodnej desaťminútovke mali navrch hostia z Piešťan, ktorí zamestnali Staňu v bránke Košíc jedenástimi strelami. Najväčšiu šancu mal v 4. minúte Stupka, ktorý pálil bezprostredne po vyhratom buly v útočnom pásme. "Oceliari" kontrovali o minútu strelou Češíka, ktorá bola jedinou v prvých desiatich minútach. Až na začiatku 11. minúty preveril pozornosť Tomeka ďalším streleckým pokusom Bicek, no stav sa nezmenil.

Domáci hráči po piskote domácich fanúšikov pridali smerom dopredu, no v 15. minúte mohli inkasovať po úniku Románeka, v poslednej chvíli zatiahol "ručnú" brzdu Bicek. Minútu pred koncom úvodnej dvadsaťminútovky pálil po prihrávke Sojčíka z prvej Hrnka, v závere ešte trafil presúvajúceho sa Tomeka Bartánus.

Druhú tretinu odštartovala dobrá šanca Sojčíka, ktorý však mieril iba do pravého Tomekovho betóna. Košičania hýrili aktivitou a dobrým pohybom si vypýtali početnú výhodu o jedného hráča. Na začiatku 27. minúty ešte Jenčík nezužitkoval ideálnu prihrávku Bartoša, ale o niekoľko sekúnd neskôr sa blysol individuálnym prienikom Svatoš a strelou pod hornú žŕdku otvoril skóre duelu - 1:0. V 31. minúte zastavila piešťanská defenzíva nedovolene prenikajúceho Jenčíka a z následného trestného strieľania kapituloval Tomek po druhýkrát - 2:0. O dve minúty neskôr sa dostal k odrazenému puku Pašek, puk smerujúci k pravej žŕdke piešťanský gólman aj so šťastím kryl. V ďalšom priebehu mali domáci k dispozícii štvorminútovú presilovú hru o jedného hráča, ktorú nedokázali využiť.

V 44. minúte najprv Skalický tečoval nahodený puk Deyla, vzápätí sa dostal k puku aj Hinďoš, no Tomek si poradil s obidvomi pokusmi košických hráčov. Obidve družstvá sa snažili predovšetkým brániť a prechádzať do rýchlych kontier. Blízko ku gólu bol v 48. minúte Chovan, v ideálnej pozícii netrafil priestor hosťujúcej bránky. V nasledujúcich minútach sa "havrani" tlačili do útočného pásma, kde ich však domáci hráči umne vytláčali k mantinelu, strelecké pokusy z tohto priestoru Staňu nijako neohrozili. Víťazstvo Košíc spečatil v 59. minúte po peknej kombinačnej akcii gólom do prázdnej bránky Jenčík - 3:0.

HC Košice - ŠHK 37 Piešťany 3:0 (0:0, 2:0, 1:0)
Góly:
27. Svatoš (Sojčík, Bicek), 31. Jenčík (tr. str.), 59. Jenčík (Bartánus). Rozhodcovia: J. Konc, T. Orolin - Gajan, Smrek, vylúčení: 4:4 na 2 min, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, striedanie: 22. Hinďoš (Košice) zapojil sa do hry, 4043 divákov.

Zostavy a striedanie:
HC Košice:
Staňa - Cebák, Štrbák, Macejko, Šeda, Klouček, Deyl - Bartánus, Bartoš, Jenčík - Svatoš, Chovan, Jokeľ - Bicek, Češík, Sojčík - Skalický, Hrnka, Pašek - 22. Hinďoš

ŠHK 37 Piešťany:
Tomek - Drgoň, Filip, Rais, Brňák, Škadra, Bučka, Biro, Cuník - Saliji, Peško, Lušňák - Melichárek, Mišura, Nemec - Haring, Hamrák, Románek - Holovič, Schmidt, Stupka

/stav série 3:2/

Hlasy po zápase
Pavol Zůbek, asistent trénera HC Košice:
"Zápas začal obojstranne opatrne. Bolo vidieť, že na seba narazili mužstvá s dobre prepracovanou defenzívou, dobre bránili stredné pásmo a nevznikalo veľa šancí. V druhej tretine sme viac zariskovali a išli viac za pukom. Z toho sa nám podarilo streliť gól a vypracovať si šancu, po ktorej nasledovalo trestné strieľanie. Vzápätí sa hra upokojila, v tretej tretine sa hralo zo strany na stranu, my sme si chceli udržať výhru, takže sme sa snažili neprepadávať. Sme radi za toto víťazstvo a tešíme sa do Piešťan, kde urobíme všetko preto, aby sme sa posunuli ďalej."
Milan Klement, tréner ŠHK 37 Piešťany: "Druhá tretina bola z našej strany prepadák, vystrelili sme trikrát na bránku a mali jednu presilovku. V tretej tretine sme to zredukovali na tri päťky a odohrali ju obstojne. Samozrejme, že ak nedávate góly, tak nemôžete zrovnať, či otočiť výsledok. Zakončenie bol náš najväčší problém. Verím, že nasledujúci zápas nebude posledným."