Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Hokej

Na zraze reprezentácie v Banskej Bystrici ľadové 'menu' s posilňovňou

Zraz slovenskej hokejovej reprezentácie v príprave na májové majstrovstvá sveta v Bielorusku v Banskej Bystrici v utorok 1. apríla 2014. Na snímke uprostred tréner Vladimír Vůjtek. Foto: TASR/Dušan Hein

V Banskej Bystrici pobudnú slovenské hokejisti do piatka.

Banská Bystrica 1. apríla (TASR) - Zahnať hlad za ľadom a zapracovať na kondícii, také sú hlavné ciele trénera Vladimíra Vůjteka na týždňovom zraze slovenskej hokejovej reprezentácie v Banskej Bystrici. "Potrebujeme oživiť kondíciu, u niektorých po mesačnej pauze, čo bude podstatne ľahšie ako pred sezónou, týždeň by mal stačiť na obnovu," povedal.

Prvoaprílovým zrazom sa pod Urpínom začala vyše mesačná príprava na majstrovstvá sveta v Minsku, ktoré sú na programe 9.-25. mája. Tréner Vůjtek rátal na zraze v utorok popoludní v hoteli Lux s 22 hráčov, no keďže sa Richard Stehlík ospravedlnil a príde o deň neskôr, bolo ich o jedného menej.

S tromi brankári, siedmimi obrancami a dvanástimi útočníkmi plánuje tréner Vůjtek stráviť najviac času tréningami na ľade, v posilňovni, no zatiaľ bez zápasového testu. Ako povedal, týždeň postačí na 'oprášenie' kondície. "Z výberu sa do Bieloruska dostane polovica, možno až 60 percent," upresňoval.

V Banskej Bystrici pobudnú slovenské hokejisti do piatka. Už tradične obmieňajú miesto zrazu, teraz sa dostalo na rad mesto pod Urpínom. "Nepochybujem, že voľba bola správna a všetci budeme spokojní, s podmienkami i celou náplňou sústredenia," dodal Vladimír Vůjtek. Na budúci týždeň v Bratislave pribudnú podľa všetkého do kádra ďalší hráči, záleží od vývoja, aký nadobudnú súťaže na starom kontinente i v zámorí.

Zraz slovenskej hokejovej reprezentácie v príprave na májové majstrovstvá sveta v Bielorusku v Banskej Bystrici v utorok 1. apríla 2014. Na snímke útočník Ladislav Nagy.
Foto: TASR/Dušan Hein
V kádri sa objavil aj Ladislav Nagy, ktorý sa opäť vracia do reprezentácie po tom, čo svojimi výkonmi presvedčil v Jokerite Helsinki. A keďže prejavil túžbu opäť reprezentovať, tréner Vůjtek nezaváhal a do kádra ho nominoval. "Je to super pocit, všetkých chalanov som už pozdravil a teším sa na prvý zápas. Mám chuť hrať, aj v Jokerite sa mi počas sezóny darilo a teším sa, že si konečne zahrám s reprezentáciou po dlhých troch rokoch. Tréneri ma určite aj preto pozvali, že som im v Helsinkách padol do oka. Na to, čo bolo sa nepozerám, len na to, čo na mňa čaká."

Nováčik v reprezentácii brankár Marek Šimko si pochvaľoval hlavne cestu do Banskej Bystrice, ktorá ho neunavila. "Som rád, že ma zavolali, bude to nová skúsenosť, takže super. A som realista, prvoradé je, že si môžem zatrénovať s chlapcami. Aspoň, že cesta do Banskej Bystrice bola blesková," zasmial sa pri predstave presunu zo Zvolena.

Tréner Vůjtek si bude musieť počkať aj na lekárske vyjadrenia, aby niektorí hráči naskočili do prípravy. Káder sa bude postupne dopĺňať a obmieňať viac či menej v každom prípravnom zápase. Na domácom ľade sa predstavia slovenskí hokejisti šesťkrát, 11. a 13. apríla ich preveria v Bratislave Rusi, potom na ďalší týždeň sa predstavia dvakrát vonku, 24. a 26. apríla si zahrajú v Košiciach a Poprade proti Fínsku a nasledovať bude turnaj Slovakia Cup v Bratislave, s dvoma zápasmi proti Lotyšsku a Nórsku.

Hráči v prípravnom kempe v Banskej Bystrici
brankári:
Július Hudáček (HC ČSOB Pardubice/ČR), Jaroslav Janus (Slovan Bratislava/KHL), Marek Šimko (HKM Zvolen)

obrancovia:
Ján Brejčák (Slovan Bratislava/KHL), Marek Ďaloga (HC ČSOB Pardubice/ČR), Karol Sloboda, Richard Stehlík (obaja HC Vítkovice/ČR), Martin Štajnoch (Slovan Bratislava/KHL), Ivan Švarný (Medveščak Záhreb/Chor./KHL), Juraj Valach (Slavia Praha/ČR)

útočníci:
Martin Bakoš (Slovan Bratislava/KHL), Martin Bartek, Tomáš Bulík (obaja Bílí Tygři Liberec/ČR), Marcel Haščák (Dinamo Riga/Lot./KHL), Adam Lapšanský (HK Poprad), Juraj Mikúš (Slovan Bratislava/KHL), Ladislav Nagy (Jokerit Helsinki/Fín.), David Skokan (Slavia Praha/ČR), Rastislav Špirko (Spartak Moskva/Rus./KHL), Andrej Šťastný (Slovan Bratislava/KHL), Radoslav Tybor (HC ČSOB Pardubice/ČR), Peter Zuzin (HKM Zvolen).