Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Hokej

Detva Zvolenu stíhala, no o víťazovi rozhoduje počet gólov

Ilustračné foto. Foto: TASR/Henrich Mišovič

Detva sa v zakončení trápila a na Skapskiho nedozrela.

Zvolen 18. septembra (TASR) - V úvodnej tretine sa stále niečo na ľade dialo, a to do takej miery, že sa časovo poriadne natiahla.



HKM Zvolen - HC 07 Orin Detva 6:1 (2:0, 1:0, 3:1)

Góly: 7. Kytnár (Michal Chovan, Obdržálek), 14. Handlovský (Vandas, Vandane), 31. Špirko (Ulrych), 47. Drgoň (Michal Chovan, Zuzin), 50. Špirko (Vandas, Handlovský), 57. Špirko (Handlovský) - 48. Gašpar (Puliš, Ščurko). Rozhodovali Baluška, P. Stano - J. Tvrdoň, Výleta, vylúčení 6:8, presilovky 2:0, v oslabení 1:0, 2618 divákov.

HKM Zvolen: Skapski - Drgoň, Ulrych, Vandane, Černook, Pöyhönen, Zeleňák, Růžička - Michal Chovan, Kytnár, Obdržálek - Vandas, Špirko, Handlovský - P. Zuzin, Lušnák, Šišovský - Halama, Holovič, Petráš

HC 07 Orin Detva: Petrík - F. Fekiač, Sládok, Šimon, Matúš Chovan, Martin Chovan, Kuklev, Gachulinec, Jendroľ - Žilka, V. Fekiač, Ďaloga - Puliš, Magogin, Tibenský - Gašpar, Murček, Ščurko - Milý, P. Valent, M. Surový




V úvodnej tretine sa stále niečo na ľade dialo, a to do takej miery, že sa časovo poriadne natiahla. Padli v nej dva góly a mohli aj tri, keby ďalší gól domácich z hokejky Obdržálka po výzve hosťujúceho trénera rozhodca uznal. Na príčine bolo príliš veľa hráčov na ľade, Detvania sa však druhému gólu do svojej siete o 27 sekúnd neskôr predsa len neubránili.

Skóre rušného regionálneho derby otvoril v 7. min Kytnár po šikovnom tečovaní strely Michala Chovana. V 14. min dorážka do vyprázdnenej bránky Handlovského v presilovke skončila opäť za chrbtom brankára Petríka, čo však hostí nezlomilo a keby v 15. min premenil Kuklev klasický samostatný nájazd, Detvania mohli držať so Zvolenčanmi krok.

Asi si to aj uvedomovali a v druhej tretine o dosť pridali s úsilím streliť kontaktný gól. Veľmi blízko mal k nemu v presilovke Gašpar v 23. min, potom dostali možnosť na 69-sekundovú presilovku o dvoch hráčov navyše a v 27. min Tibenského nádejný teč brankár Skapski kryl.

Zvolenčania si od 31. min mohli vychutnávať už trojgólové vedenie, v oslabení Ulrych vysunul Špirka a na jeho blafák Petrík nestačil poriadne zareagovať. Aj Halamova tutovka v 34. min prinútila Petríka k vážnemu zákroku, na druhej strane v 38. min Ščurko vo veľkej šanci len potvrdil, že Detva sa v zakončení trápila a na Skapskiho nedozrela.

Na tomto fakte sa veľa nezmenilo, aj keď v tretej tretine padli v rozpätí 22 sekúnd dva góly. Najskôr Drgoň bez prípravy v 47. min prepálil v presilovke Petríka a vzápätí Gašpar strelil konečne aj detviansky gól. O víťazovi neboli pochybnosti v 50. min, keď spoluprácu s Vandasom presne zakončil Špirko. Korunu jednoznačnému výsledku nasadil v 57. min hetrikom Špirko.

Andrej Podkonický, tréner Zvolena: "Pre Detvu krutý výsledok, my sme prvú tretinu odohrali veľmi dobre, v druhej sme dostali Detvu do hry vylúčeniami, čo by sa nám nemalo stávať. Podržal nás brankár Skapski, súper netrafil zo dvakrát prázdnu bránku. V tretej sme pridali ďalšie góly a chalani si zaslúžia poďakovanie a pochvalu."

Josef Turek, tréner Detvy: "Pomer striel 28:27 pre domácich naznačoval, že to bolo vyrovnané. Rozhodli presilové hry, v nich boli domáci lepší, aj v premieňaní šancí. Vydržali sme korčuľovať, aj šance si vytvárali, no nepremieňali sme ich, a to rozhodlo."

Rastislav Špirko, strelec troch gólov: "Tešia tri body, aj hetrik, prvý v mužskej kategórii, trochu som sa na to načakal. Mám predsa len dosť za sebou, bolo tam aj dosť šťastia, v päťke sme si však perfektne sadli a chémia funguje."

"Aj príspevok do kasy dám rád, som na to pripravený. Vedeli sme, že Detva mala dobrý vstup do sezóny, koncentrovali sme sa, od úvodu sme išli do toho naplno. Chceli sme odčiniť prehru v Košiciach, v systéme sme tam chyby nerobili a verili sme si."


Rastislav Gašpar, autor jediného gólu Detvy: "Každý z nás mal šance, keby sme ich premenili, zápas by bol iný, aj v oslabovkách treba pridať. Zaspali sme prvú tretinu, potom sa hra vyrovnala. Bolo to aj o smole, musíme sa poučiť a ísť ďalej."

"Siedmy vzájomný zápas, siedma prehra so Zvolenom, ja som však tento zápas ako derby nevnímal, len som sa sústredil na svoj výkon. Možno, že nastal zlom pri treťom inkasovanom góle, no aj ja som netrafil prázdnu bránku, ak by som ju trafil, možno by sa zápas inak vyvíjal."