Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 21. máj 2024Meniny má Zina
< sekcia Hokej

Hokejový obranca Pokovič sa stal definitívne hráčom Popradu

Ľubor Pokovič (vľavo) ešte v drese Zvolena. Foto: TASR/Dušan Hein

Odchovanec bratislavského Ružinova doteraz pôsobil v uplynulých piatich sezónach vo Zvolene, s ktorým sa pred tromi rokmi tešil z majstrovského titulu.

Poprad 16. augusta (TASR) - Slovenský hokejový obranca Ľubor Pokovič bude v kariére pokračovať v klube HK Poprad. Po úspešnom "try oute" zaujal popradských trénerov aj v prípravných zápasoch a s vedením klubu sa dohodol na spolupráci pre nasledujúcu sezónu. O angažovaní 24-ročného obrancu informoval popradský klub na oficiálnej stránke.

Ľubor Pokovič bol jedným z hráčov, ktorí sa o angažmán v popradskom klube uchádzali na nedávnom "try oute." Tréner Petr Jonák už dávnejšie pre TASR naznačil, že Pokovič je jedným z hráčov, ktorí ho zaujali a pravdepodobne sa obe strany dohodnú. "Je pre mňa veľkým lákadlom, aby ma viedol tréner, ktorý úspešne pôsobil v zámorí. Nie je vôbec ľahké sa na Slovensku dostať k takému koučovi. Ja si spomínam iba na pána Šuplera ako trénera najvyššej juniorskej ligy za morom. Teším sa na nové prvky z Kanady a Ameriky, ktoré by k nám pán Jonák mohol priniesť a určite nás to posunie v kariére dopredu," uviedol Pokovič v rozhovore pre klubovú stránku.

Odchovanec bratislavského Ružinova doteraz pôsobil v uplynulých piatich sezónach vo Zvolene, s ktorým sa pred tromi rokmi tešil z majstrovského titulu. Defenzívny obranca odohral v najvyššej slovenskej súťaži celkovo 247 zápasov s bilanciou 11 gólov a 28 asistencií.