Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Hokej

Trénerka hokejistiek SR nominovala na záverečnú prípravu pred MS

Na snímke vľavo trénerka ženskej hokejovej reprezentácie SR Jenny Potterová. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Reprezentantky sa stretnú na tréningovom kempe 27. marca na Zimnom štadióne Vladimíra Dzurillu v Bratislave, 2. apríla odohrajú prípravný zápas s českou reprezentáciou.

Bratislava 20. marca (TASR) - Trénerka slovenskej hokejovej reprezentácie Jenny Potterová nominovala na záverečnú prípravu na majstrovstvá sveta A-skupiny prvej divízie vo Francúzsku 26 hráčok, z ktorých sú štyri legionárky.

Reprezentantky sa stretnú na tréningovom kempe 27. marca na Zimnom štadióne Vladimíra Dzurillu v Bratislave, 2. apríla odohrajú prípravný zápas s českou reprezentáciou, po ktorom Potterová oznámi konečnú nomináciu 22 hráčok na MS do Francúzska. Následne Slovenky odcestujú do mesta Vaujany, kde sa postupne stretnú s Rakúšankami, Dánkami, Maďarkami, Nórkami a Francúzkami.

"Teším sa na blížiaci sa svetový šampionát. Slovensko má mladý tím, ktorý síce nemá veľa skúsenosti, zato je to talentovaný kolektív, ktorý môže niečo dokázať. Naším absolútne najhlavnejším cieľom je vyhrať. Musíme sa sústrediť na každý jeden zápas, na každý jeden detail, vyhrať korčuliarsky súboj, súboj pri mantineli a podobne. Z mojich dlhoročných skúseností viem, že keď urobíte všetko pre tieto malé detaily, máte slušnú šancu na víťazstvo," povedala pre SZĽH Potterová.

Zraz nominovaných je v utorok 27. marca do 8.30 h na zimnom štadióne V. Dzurillu v Bratislave.

Nominácia SR ženy na tréningový kemp v Bratislave:

brankárky: Romana Kiapešová, Andrea Lettrichová (obe HC ŠKP Bratislava), Adriána Štofanková (ŽHK 2000 Šarišanka Prešov/HK Brezno)
obrankyne: Lenka Čurmová, Lucia Drábeková, Iveta Frühaufová, Nina Kučerková, Diana Vargová (všetky HC ŠKP Bratislava), Gabriela Žitňanská (ŽHK 2000 Šarišanka Prešov), Laura Šulíková (ŽHK Poprad/HK ŠKP Poprad), Tatiana Ištocyová (HV 71 Jönköping/Švéd.), Denisa Lalíková (College of St. Scholastica/USA)
útočníčky: Iveta Klimášová, Tatiana Korenková, Romana Košecká, Viktória Maskaľová, Lucia Ištocyová, Lívia Kúbeková (všetky HC ŠKP Bratislava), Dominika Sedláková (P.H.K. Prešov/ŽHK 2000 Šarišanka Prešov), Júlia Matejková (HC ‘05 Banská Bystrica/ŽHK 2000 Šarišanka Prešov), Lucia Halušková (MŠK Púchov/ŽHK Poprad), Andrea Fortunová (ŽHK 2000 Šarišanka Prešov), Miriam Mikesková (HC Topoľčany/ŽHK Poprad), Lucia Záborská (MsHKM Žilina/MHK Martin), Lívia Lučová, Alica Mihaliková (obe Nait Ooks/Kan.)

realizačný tím:

Generálna manažérka: Zuzana Tomčíková
Manažérka: Ľubomíra Kožanová
Hlavná trénerka: Jennifer Potterová
Asistent trénerky: Ján Bezdek
Asistent trénerky: Róbert Marton
Tréner brankárok: Michal Zemančík
Kondičný tréner: Róbert Kresťanko
Lekárka: Lucia Mihaleová
Masér: Dušan Čulka
Masér: Vladimír Nemček